Přejít k hlavnímu obsahu

K'Sante bude prvním LGBTQ šampionem tmavé pleti, potvrzuje hlasový herec

14. 10. 2022 | 17:53 League of Legends Zajímavost
Riot Games v tomto týdnu odhalili nejnovější přírůstek mezi League of Legends šampiony, K'Sante. Vysoce zručný bruiser bude pravděpodobně topař, ale je v něm mnohem víc. Nejvíce se mluví o tom, že půjde o první LGBTQ postavu tmavé pleti ve hře.
K’Sante, nový šampion
K’Sante, nový šampion
Zdroj: Riot Games

„Jsem nadšený, že mohu dát život a hlas K'Santemu a zapsat se do historie zobrazením prvního černého LGBTQ šampiona,“ uvedl na Twitteru herec DeObia Oparei, který propůjčil svůj hlas nejnovějšími přírůstku.

Summoner's Riftem už brázdí řada šampionů, kteří jsou gayové nebo bisexuálové, včetně Diany, Leony, Gravese, Neeko či Twisted Fate. Vývojáři popsali své pozadí prostřednictvím tradice a příběhů. Například románek Twisted Fate a Gravese byl zdůrazněn na oslavu letošního června Pride Month.

I když o K'Santem ještě moc nevíme, tak s jistotou lze říci, že bude prvním šampionem z nového regionu Nazumah. V upoutávce šampion říká, že nový den je příležitostí k novému lovu a naznačuje, že lovcem pravděpodobně je. Na kresbě ve videu je také náčrt luku, zbraň jeho bývalého přítele.

Ještě se uvidí, kdy se K'Sante ve hře poprvé představí, ale nejvíce spekulací hovoří o odhalení v průběhu letošního světového šampionátu. Worlds končí 5. listopadu, takže se máme určitě na co těšit!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.