Přejít k hlavnímu obsahu

Výměna hráčů s Astralis? Díky, nechceme, vzkazují Sprout

16. 10. 2022 | 08:30 Counter-Strike 2 Spekulace
Astralis chystají přestavbu kádru. Zájem údajně mají také o mladou hvězdu týmu Sprout, za níž nabídli svého snipera Farliga. Německá organizace se však vyjádřila jasně: „Ne, děkujeme.“
Sprout
Sprout
Zdroj: Koláž PLAYzone

Dánský tým Astralis zažívá nejhorší období od založení před šesti lety. Vůbec poprvé v historii se neprobojoval na Major, nedaří se mu ani pravidelně dostávat do play-off důležitých turnajů. Navíc jej čeká další přestavba sestavy poté, co se po konfliktu na Maltě rozloučil s Kristianem „k0nfig“ Wieneckem.

Podle webu Jaxon.gg mají Astralis v hledáčku hned několik hráčů. Snaží se získat zpět do svých řad hvězdného snipera Nikolaie „dev1ce“ Reedtze, který momentálně sedí na lavičce NiP. Kromě něj má ale údajně zájem také o 18letého Victora ⁠„Staehr“ Staehra, jenž září v barvách týmu Sprout.

Není časté, aby se organizace vyjadřovaly ke spekulacím. Vedení Sprout ale toto nepsané pravidlo porušilo. K Astralis, kteří za Staehra údajně nabídli svého hráče Asgera „⁠Farlig⁠“ Jensena, se zástupce německého celku vyjádřil na svém Twitteru i na Redditu. V obou případech byla odpověď jasná. „Ne, děkujeme.“

Nejde ale o žádné překvapení. Sprout se v současnosti daří a právě Staehr patří mezi největší hvězdy týmu. Hrál velkou roli v úspěšné kvalifikaci na IEM Rio Major, kde se Sprout probojovali rovnou do Legends fáze. To vše jen necelé dva měsíce poté, co v přestavbě sestavy přivedli nového kapitána v podobě Ismaila „refrezh“ Aliho a bývalého člena Copenhagen Flames Rasmuse „Zyphon“ Nordfosse.

Sprout navíc dali už v létě najevo, že pokud má nějaký tým zájem o jejich hráče, musí pořádně zaplatit. To potvrdil kapitán ENCE Marco „Snappi⁠“ Pfeiffer, který chtěl do finské organizace přivést Laurențiu „lauNX⁠“ Țârlea. Jednání ale padla právě na penězích. Pokud hráči nemají výkupní klauzule, není se čemu divit.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.