Přejít k hlavnímu obsahu

Češi jsou na charitativním turnaji stříbrní, ve finále nestačili na bratrské duo z Belgie

17. 10. 2022 | 12:40 VALORANT Reportáž
Dánská společnost BLAST stála u prvních VALORANT turnajů, které byly v tomto titulu pořádány. Spike Nations se podařilo v jejich režii udržet jakožto charitativní akci a již třetí ročník se samozřejmě neobešel bez českých zástupců. Ti si vedli opravdu skvěle.
Cantzer na Spike Nations
Cantzer na Spike Nations
Zdroj: Blast/ENTERPRISE

BLAST Spike Nations je národnostním turnajem pro charitativní účely. Češi už od dřívějška působí v týmu za region východní Evropy, ale i přesto před sebou měli velké očekávání. Jejich úkolem totiž byla obhajoba z minulého roku. Sestava byla sice letos úplně jiná, tenkrát až na nejvyšší stupínek vystoupaly hvězdy jako Twisten, Magnum nebo Ambi, kteří si tak získali skvělé místečko ve světoznámých organizacích.

Letos se česká delegace zmenšila na dva hráče. Jana „soRa“ Kaipra a Václava Jana „Cantzer“ Stezku doplnili Mugi a TheoW z Řecka a rongybabaa z Maďarska. Ze skupiny se mančaft dostal bez problémů a dokonce v ní dominoval. Cesta do finále přes Velkou Británii a Španělsko byla pouze přípravou na finálové klání.

Závěrečným oponentem byl tým Beneluxu s legendou ve vedení. ScreaM a jeho mladší bratr Nivera byli nejtěžší překážkou a šlo o nejvyrovnanější střet soutěže. Belgičané po těsných mapách zvítězili 2:1, o samotný výsledek ale tolik nešlo. Východní Evropa s českým zastoupením na charitu přispěla druhou nejvyšší sumou z celého turnaje, a to je ze všeho nejdůležitější. Celkově se rozdalo 1,5 milionu korun.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.