Přejít k hlavnímu obsahu

Úspěch Evropy díky chybě ve hře? Bug obral TOP Esports o výhru

17. 10. 2022 | 16:33 League of Legends Zajímavost
Chyby budou součástí her navždy a budou tak ovlivňovat i esportová klání. Ideálním příkladem je letošní mistrovství světa v League of Legends, kde komunita naráží na spoustu chyb. Jednou z posledních a tou zřejmě nejvýraznější je ta, která pravděpodobně obrala TOP Esports o šanci na postup do vyřazovací části Worlds.
Bugy ve hře GAM s TES
Bugy ve hře GAM s TES
Zdroj: Riot Games

Letošní Worlds je hodně kritizováno hned z několika úhlů. Nejsmutnější skutečností je počet bugů, které šampionát doprovází. Nejsou to navíc ledajaké bugy. G2 Esports ochutnali také hořkost nesprávného fungování hry, ale na celkovém výsledku to nic nezměnilo. Stejně by se ze skupiny s největší pravděpodobností nedostali.

Za to utkání TES a GAM je úplně jiné kafe. Samotný zápas měl naprosto úžasnou atmosféru a diváci šíleli, protože vietnamský celek šel do zápasu jako outsider, který může pouze překvapit. A taky se podařilo, Karthus v podání Đỗ „Levi“ Duy Khánha se stal hlavním protagonistou celého střetu. V jednu chvíli ale TES tlačili na soupeřův Nexus. Chybělo trošku a čínská sestava se mohla radovat.

Jenže něco nesedělo. Lucian, kterého téměř vymazala jedna ultimátka od Karthuse, měl koupený  Maw of Malmortius. Jeho pasivní schopnost měla ADC ochránit, vytvořit štít. To se ale nestalo. Kdyby vše proběhlo jak mělo, taky by Yu „JackeyLove“ Wen-Bo s největší pravděpodobností stihl zasáhnout Nexus a zničit jej. Jenže MoM nezafungoval správně. GAM pak ihned zahájili protiútok, který zhatil šance TES na postup.

Na celou situaci upozornil Vandiril, známý především nalézáním chyb v League of Legends. On stojí i za upozorněním na předešlé bugy s Oriannou a Dariusem.

Incidentu je věnována speciální pozornost především kvůli tomu, že kdyby tuto hru LPL sestava vyhrála, hrál by se tiebreaker. Právě tam by se rozhodovalo hned mezi třemi týmy, Rogue, DRX a TES. Při formě evropského celku je pravděpodobné, že DRX a TES by byli postupujícími.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.