Přejít k hlavnímu obsahu

Kdy, kde, kdo? Vše o Samsung MČR Wild Rift na jednom místě

23. 10. 2022 | 09:00 Wild Rift MČR mobile
Sedm nejlepších týmů z dosavadního průběhu letošní sezóny si to 22. - 23. října rozdá o titul Samsung MČR Wild Rift. Do Vodafone PLAYzone Areny dorazí jako jasný favorit sestava Entropiqu, která doposud neprohrála jediný zápas. Překvapit se pokusí eSuba i GLORE, boj o medaile by měl proběhnout mezi těmito třemi mančafty. Nebo snad někdo překvapí?
Finálový víkend se odehraje ve Vodafone PLAYzone Areně
Finálový víkend se odehraje ve Vodafone PLAYzone Areně
Zdroj: PLAYzone

Je to naprosto neuvěřitelná bilance. 17 sérií, 33 her a 33 vítězství. Tak si vedl Entropiq v letošní sezóně Samsung MČR Wild Rift. Od první kvalifikace do Samsung Midseason nepoznal mezinárodní tým hořkost porážky. Ani v jedné hře. To je naprosto nevídaný počin celku kolem legendy tuzemského League of Legends  Vladimíra „Cekutka“ Mrkáčka.

Rozhodně to není tak, že by snad Entropiq měl jednoduchý los. Čtyřikrát porazil eSubu, druhý nejlepší tým domácího Wild Riftu. Dvakrát si poradil s Ironic Outlaws, vítězství si připsal i proti GLORE, NotEvenChall nebo Czech & Slovakia Elite Esport. Kompletní špička narazila na Entropiq a ztroskotala.

Podle výsledků první poloviny sezony by měla hlavním konkurentem Entropiqu být eSuba. „Modrá krev“ byla věčně stříbrná právě za hvězdnou pěticí EIQ. Odolávat bude muset eSuba nátlaku GLORE, kteří od Midseason podávali parádní výkony a budou chtít minimálně medaile.

Ve skupině A se po odstoupení Cryptovy nachází pouze tři týmy, Entropiq jako nejvýše nasazený celek dostal v prvním utkání free win.

Rozlosování skupin
Skupina ASkupina B
EntropiqeSuba
Ironic OutlawsGo Elements
STOPWATCH eSportsGLORE
 Team Narcis

Grand finále si pochopitelně zaslouží také odpovídající prize pool. Nejlepší trojice Samsung MČR Wild Rift si to ve Vodafone PLAYzone Areně rozdá hned o 100 000 Kč. Vítěz pak bere rovnou polovinu. 

Výhry v turnaji

1. místo - 50 000 Kč
2. místo - 30 000 Kč
3. místo - 20 000 Kč

Mistrovství České republiky se pochopitelně neobejde bez špičkových strojů, na kterých budou moci hráči předvést to nejlepší. Konkrétně se jedná o modely Samsung Galaxy S22 a Samsung Galaxy S22 Ultra.

Orientační harmonogram - sobota 22. října
11:15Úvodní zápas skupiny BBO1
12:00Úvodní zápas skupiny BBO1
12:45Úvodní zápas skupiny ABO1
13:30Lower bracket skupiny BBO1
14:45Winner's bracket skupiny ABO3
16:00Winner's bracket skupiny BBO3
17:15Decider skupiny ABO3
18:30Decider skupiny BBO3

Všechny zápasy velkého finále Samsung MČR Wild Rift budou vysílány na Twitch kanále PLAYzoneCZ. Celým programem bude diváky jako moderátor provázet David „Sphexxai“ Jelínek, vedle něhož se prostřídá hned pětice známých komentátorů - David „Davkouny“ Vogel, Filip „Fortanu“ Růžička, Tomáš „Mortsche“ Anděl, Prokop „Hippowan“ Sojka a Michal „Seddsy“ Myška.

Vysílání začíná v sobotu v 11:00 a v neděli od 12:00. Finále je naplánováno přibližně na nedělní čtvrtou hodinu odpolední. Celá akce se odehraje z pražské Vodafone PLAYzone Areny a diváci budou moci přijít fandit se vstupem zdarma.

Orientační harmonogram - neděle 23. října
12:151. semifináleBO3
13:302. semifináleBO3
14:45O 3. místoBO3
16:00FináleBO5
Samsung MČR Wild Rift
Samsung MČR Wild Rift
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).