Přejít k hlavnímu obsahu

Konečně oficiální. 8. nejlepší hráč loňského roku posiluje Team Liquid

19. 10. 2022 | 09:10 Counter-Strike 2 Přestup
Očekávané je konečně skutečností. Team Liquid je opět kompletní, když byl po čtyřměsíčním hostování dokončen přestup lotyšské hvězdy. Mareks „YEKINDAR“ Gaļinskis už bude na vysoce očekávaném ESL Rio Majoru plnohodnotnou součástí týmu.
Mareks „YEKINDAR“ Gaļinskis
Mareks „YEKINDAR“ Gaļinskis
Zdroj: Team Liquid

Se začátkem války na Ukrajině začala být budoucnost Marekse „YEKINDAR“ Gaļinskise nejistá. Bylo jen otázkou času, kdy opustí Virtus.pro, tedy v té době už Outsiders. Proces nakonec trval až do října, kdy se osmý nejlepší hráč světa za rok 2021 vykoupil ze smlouvy a podstatně ulehčil zájemcům vyjednávání.

Nabídek zřejmě bylo více, ale od prvního momentu byla jedna více než ty ostatní. Před IEM Cologne se YEKINDAR připojil k týmu Liquid jako stand-in a dle svých slov se od té doby cítil úžasně. Po sérii úspěšných výsledků přichází třešnička na dortu, dotažení přestupu – pouze pár dní po vykoupení ze smlouvy ve VP.

YEKINDAR v sestavě nahradil Richarda „shox“ Papillona, jenž jako francouzská legenda zažívá v pokročilé fázi kariéry strmý pád. Liquid se naopak s novou posilou našli a na žádném turnaji s novou posilou ještě nezklamali. Odměnou je 3. místo v HLTV žebříčku, tým ale míří ještě výše. Kam to dotáhnou na Majoru?

Aktuální složení týmu Liquid:

 Spojené státy americké Jonathan „EliGE“ Jablonowski
 Kanada Keith „NAF“ Markovic
 Spojené státy americké Nick „nitr0“ Cannella
 Spojené státy americké Josh „oSee“ Ohm
 Lotyšsko Mareks „YEKINDAR“ Gaļinskis

 Kanada Damian „daps“ Steele – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.