Přejít k hlavnímu obsahu

Boje o postup do Brna pokračují. Potvrdí hvězda Sampi formu?

19. 10. 2022 | 16:33 EA SPORTS FC 24 Turnaj
Druhá kvalifikace Hyundai MČR FIFA před offline zastávkou v Brně ukáže divákům na streamu většinu nejužší domácí FIFA špičky. Mezi hlavní favority patří stejně jako minulý týden dvojice Lukáš „T9Laky“ Pour a Michal „Mrkyy“ Mrkos, kterou vyzvou jména jako Michal „DRMi10“ Drastich či Dominik „Seron“ Čermák. Kdo nakonec zvítězí zjistíš ve středu večer na Twitchi PLAYzone.
Na streamu se představí přední hráči domácí scény
Na streamu se představí přední hráči domácí scény
Zdroj: PLAYzone

Ani na druhý pokus se mezi nejlepší osmičku kvalifikačního turnaje neprobojoval Jan „Emerickson“ Krupička. V rozhodujícím zápase, kde se hrálo o postup do druhého dne, stejně jako v úvodní kvalifikaci nestačil na Michala „Mrkyy“ Mrkose. Mladá hvězda Sampi je po výhře v prvním turnaji při chuti, dalším oponentem bude mimo stream od 17:00 Mario „MarioOoso99“ Gumbrešt.

Registruj se do třetí kvalifikace!

Mimo stream se odehraje také souboj mezi slávistickým Adamem „Adulackk“ Hodinou a Michalem „DRMi10“ Drastichem.

Od 17:15 načnou program na Twitchi PLAYzone Lukáš „T9Laky“ Pour, následovat bude od 18:00 sparťanský duel Martina „Caster“ Štěpána a Dominika „Seron“ Čermáka.

Kdo udělá největší krok k postupu na brněnskou zastávku Hyundai MČR FIFA? Sleduj od 17:00 stream na Twitchi PLAYzone, kterým bude provázet tradiční trio Jakub „Kany“ Jícha, Filip „Koozy“ Lejček a Tomáš „Hateris“ Rys.

Harmonogram 2. kvalifikace
17:00Mrkyy2:1MarioOoso99
17:00Adulackk2:1DRMi10
17:15T9Laky2:1Matejs
18:00Seron2:0Caster
19:15Mrkyy2:1T9Laky
20:00Adulackk2:1Seron
20:45Mrkyy0:2Adulackk

Tipovačka

Osm expertů je součástí dlouhodobé Tipovačky powered by FUTCUT. Po prvním kole mají perfektní skóre jen tři borci - Koty, Darrgun a Bobis.

Většina utkání má podle našich tipérů jednoznačného favorita. V prvním zápase dostal šest hlasů Michal „Mrkyy“ Mrkos, jenž zažívá perfektní start do sezóny FIFA 23.

Mač mezi Lukášem „T9Laky“ Pourem a Matějem „Matejs“ Dunkou je tzv. clean sweep. Osm hlasů pro plzeňskou legendu tuzemské FIFA scény a finalistu úvodní kvalifikace.

MČR Tipovačka
MČR Tipovačka
: PLAYzone

Podobně jednostranné je tipování zápasu, ve kterém se představí dva sparťané. Martinu „Caster“ Štěpánovi věří jen Kany, na druhé straně Dominik „Seron“ Čermák má podporu sedmi hlasů.

Stejně je na tom Michal „DRMi10“ Drastich. Reprezentant Cryptovy se v první kvalifikaci dostal až do semifinále a proti Adamovi „Adulackk“ Hodinovi je favoritem.

Vsaď si na zápas u Tipsportu
Vsaď si na zápas u Tipsportu
: PLAYzone

Bodování

Postup do finále jednotlivých kvalifikací je obrovskou pomocí v cestě na hlavní turnaj. Vítěz totiž dostane 100 kvalifikačních bodů, druhé místo bude obdarováno 60 body.

Kvalifikační:

1. místo: 100 bodů 
2. místo: 60 bodů 
3. - 4. místo: 36 bodů 
5. - 8. místo: 18 bodů 
9. - 16. místo: 9 bodů 

Osmička postupujících hráčů, které se podaří ze tří kvalifikací získat největší bodový obnos, si to pak na offline zastávce v Brně 5. listopadu rozdá o desítky MČR bodů. Ty jim pak mohou zajistit postup na grand finále celé sezóny.

MČR body offline zastávky v Brně:

1. místo - 80 bodů 
2. místo - 60 bodů 
3. místo - 45 bodů 
4. místo - 30 bodů 
5. - 8. místo - 10 bodů 

Hyundai MČR FIFA
Hyundai MČR FIFA
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).