Přejít k hlavnímu obsahu

Další přenosná konzole. Konkurenční produkt od Razeru vyjde v lednu

20. 10. 2022 | 12:40 Gaming
Značka Razer, známá díky hernímu příslušenství, představila vlastní herní konzoli. Fungovat bude jako herní telefon s možností streamovat hry z jiných zařízení a zakoupit půjde i v 5G variantě. Nejnašlapanější verze však pravděpodobně zůstane pouze na americkém trhu.
Razer Edge
Razer Edge
Zdroj: Razer

Všichni pamatujeme doby, kdy PlayStation Portable dorazil do herního průmyslu. Trend se vrací a letošní rok je toho důkazem. Nejprve se během jara začal prodávat očekávaný Steam Deck od Valve a následně se s vlastní konzolí přihlásil i Logitech. Nyní překvapila i značka Razer oznámením vlastní konzole.

Razer Edge se s rozměrem obrazovky 6,8“ blíží spíše kategorii větších smartphonů. Bude nabízet varianty s připojením přes Wi-Fi a dokonce se plánuje také 5G model. Display má rozlišení 1 080 × 2 400 pixelů a jde o panel typu AMOLED s vysokou obnovovací frekvencí 144 Hz. Pro srovnání, konkurenční Steam Deck disponuje nižším rozlišením (720p), horším typem panelu a nižší maximální obnovovací frekvenci 60 Hz. Razer Edge však bude sloužit totiž primárně ke streamování her z počítačů či Xbox konzolí.

Razer Edge
Razer Edge
Zdroj: Razer

Novinka od Razeru se jako první bude pyšnit nejnovějším mobilním procesorem Snapdragon G3x Gen1, která dosavadní model  Snapdragon 8 Gen1 posune na vyšší výkonnostní úroveň především díky aktivnímu chlazení. Procesor je doplněn 8 GB operační paměti typu LPDDR5 a k dispozici je 128 GB prostoru pro hry a další data. Výdrž má zajistit 5 000mAh baterie, což je srovnatelné s běžným chytrým telefonem.

Konzole kromě Android her nabídne i streamovací služby Microsoftu a NVIDIA, které zde budou dokonce předinstalovány. Dále nabídne podporu pro Steam Link, Parsec nebo Moonlight, to vše díky Wi-Fi 6E, což je multipásmová technologie pro ještě rychlejší a stabilnější připojení k domácí síti nebo zmíněné 5G.

Velkou otázkou je ale dostupnost. 5G variantu má totiž nabízet pouze americký operátor Verizon a oznámena zatím nebyla ani jeho cena. Výrobek si lze zatím pouze rezervovat. Co ale víme, tak doporučená obchodní cena verze Wi-Fi je 400 dolarů, tedy asi deset tisíc korun. Vydání Razer Edge se plánuje na leden.

Zdroj: razer.com
Štítky: razer, konzole
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.