Přejít k hlavnímu obsahu

Epic Games nezvládá. Propady FPS a nestabilita hry zrušily content update

25. 10. 2022 | 19:30 Fortnite Update hry
Epic Games se snažil se začátkem nové sezóny zajistit, aby byl Fortnite hratelný bez ohledu na stáří PC nebo výkon konzole. Bohužel však již dnes můžeme říct, že hra je na tom nejhůř, co kdy byla. Vývojář během úterý zrušil nasazení nového content updatu minutu před jeho plánovaným spuštěním.
Fortnite status
Fortnite status
Zdroj: Epic Games

V posledních dnech se stupňují lagy ve hře. Snímky jsou velmi trhané, takže je hra téměř nehratelná. Na low-endových počítačích je výrazně podprůměrná a pro hladké spuštění Fortnite by člověk potřeboval počítač z NASA. 

Kapitola sama pro sebe jsou konzole. Zejména u Xboxu je propad FPS nebo zvýšení pingu na hodnoty nehratelnosti čím dál častější. Lze také vypozorovat, že v některých lokacích je hra plynulejší. Naopak jinde je zabugovaná. 

Problémy s výkonem nemohly přijít v horší čas. Probíhající událost Fortnitemares 2022 se stane obětí výkonu serverů. Během úterý měla hra dostat další halloweenský content. Vývojář pouhou minutu před nasazením však vše zrušil a přidal pouze crash pad. Avšak vzhledem k tomu, že je akce časově omezena, nestihneme letos například oblíbená košťata. 
 

Mythic Witch Broom
Mythic Witch Broom
Foto: Epic Games

Bohužel, zatímco vývojáři neustále pracují na vyřešení problému, hra je pořád nestabilní. Stále také není jasné, proč je Fortnite tuto sezónu tak pozadu v řešení chyb ve hře, což zanechává některé hráče frustrované a rozzuřené.

Žádný hráč by nebyl šťastný, kdyby zažíval propady FPS i poté, co má slušné PC a připojení k internetu. Nevýkonnost hry a žádný další update během Halloweenu je proto velkým zklamáním. Epic Games mají co napravovat. A čas ubíhá. 
 

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.