Přejít k hlavnímu obsahu

8 dní do MČR: Skupina A neměla daleko od skupiny smrti, jak ji vidí Bananides?

25. 10. 2022 | 20:30 Counter-Strike 2 Preview
Po rozlosování Tipsport MČR CS:GO se těžko na papíře hodnotí, která skupina je tou těžší. Rozhodovat nemusí jen kvalita nejlepších týmů ve skupině, ale také potenciální vyrovnanost v boji o druhé postupové místo. Vytáhnout jeden tým jinak, tak by klidně mohla být skupina A nazývána skupinou smrti. I přesto se ale dá říci, že právě tady uvidíme zajímavější zápletku.
Skupina A
Skupina A
Zdroj: PLAYzone

Číslem jedna je Dynamo Eclot. Pardubický celek je aktuálně nejvýše postaveným CZ/SK týmem na portálu HLTV.org, ani jednou se mimo základní část Sazka eLEAGUE však nepotkal se SINNERS. V Brně se toho ve skupině také nedočkáme, paradoxem však je, že podobnou a rovněž negativní statistiku mají za poslední měsíce také s Entropiq Prague, což by naprosto nečekaně mohl být jejich osudový soupeř. Na vrchol sezóny však pojedou v nejlepší formě a s největšími šancemi v historii, odjet bez medaile by byl fatální neúspěch.

Bananides hodnotí: „Mistr Slovenska a jeden z nejvíce otravných týmů, které u nás máme, přijede do Brna ukázat, že to s usazením na domácí trůn myslí vážně. Nesmíme však zapomínat, že MČR je pro tuto organizaci čistě prokleté, ani jednou v historii se Eclotu/DNE nepodařilo zakončit MČR vítězně. Očekávané umístění: TOP 2.“

Dynamo EclotV týmu od:
 Česká republika Filip „K1-FiDa“ Dvořákčerven 2021
 Česká republika Vít „nbqq“ Pohlotčervenec 2021
 Česká republika Vojtěch „Valencio“ Mydlářčervenec 2021
 Česká republika Lukáš „capseN“ Koláčnýzáří 2021
 Česká republika Martin „Dytor“ Handlúnor 2022
 Slovensko Miloš „Dzejky“ Frčosrpen 2022

Šance na úspěch začínají u Entropiq Prague právě u toho, že se dostali do druhého výkonnostního koše. Ani tak se už v prvním zápase nevyhnou eSubě, jež pražský celek předčila na obou předchozích podzimních akcích. Klidně se může stát, že Dynamo Eclot, které naposledy porazili, tak vůbec nepotkají. Klíčové pro samotný postup ze skupiny bude, aby zpevnili svoji obranu, k čemuž bude potřeba výjimečných výkonů sesLa – možná nejméně úderného snipera celé skupiny. Letos jsou za očekáváním a uspět potřebují.

Bananides hodnotí: „Krůček po krůčku se Entropiq Prague přibližují domácí špičce, přesto se však jejich zlepšování táhne jak slimák po chodníku. Spousta věcí už se podařila vylepšit, bohužel obrana je mnohdy dosti děravá a představuje největší strašák pro tým, který už loni nezvládl postoupit z nabité skupiny. Očekávané umístění: TOP 6.“

Entropiq PragueV týmu od:
 Česká republika Michal „leckr“ Kadlíčeksrpen 2020
 Česká republika Josef „MoriiSko“ Maurencleden 2021
 Rakousko Michael „sesL“ Higatzbergerduben 2022
 Česká republika Filip „AJTT“ Dolenskýčervenec 2022*
 Makedonie Zoran „xicoz“ Markovskisrpen 2022
 Srbsko Mihajlo „Feedme“ Petrovićsrpen 2022

Tím se dostáváme právě k eSubě, jejíž poslední posílení se povedlo. V Praze porazili SINNERS a v Nitře také dokráčeli ke stříbru. Potká se načasování formy také v půli cesty? Podle zkušeností z Mistrovství Slovenska se budou muset hodně posunout, aby měli šanci na výhru celé skupiny. Teoreticky se ale mohou zaměřit jen na Entropiq Prague, o vzájemné bilanci jsme psali už výše. Dvě podzimní finále dávají eSubě opět naději, aby prolomila prokletí nejsmolnější organizace v historii Tipsport MČR CS:GO.

Bananides hodnotí: „Dvě finálová představení slibují zajímavou formu, problém u eSuby je ale ten, že mnohdy neumí ustát tlak a tíhu okamžiku a stačí málo, aby se jejich herní plán rozpadl. Důvod, proč eSuba nevyhrála ani jeden domácí titul v historii, je ten, že vždy něco scházelo a často to byla soustředěnost. Očekávané umístění TOP 3.“

eSubaV týmu od:
 Česká republika Dominik „blogg1s“ Janitačervenec 2019
 Česká republika Martin „Pechyn“ Pechoušekčervenec 2021
 Česká republika Lukáš „Levi“ Bouřaleden 2022
 Slovensko Lukáš „luko“ Hrabčíksrpen 2022
 Slovensko Jakub „M1key“ Krauskosrpen 2022
 Česká republika Dominik „desty“ Černýsrpen 2022*

Ofenzivní smršť, individuality a nevyzpytatelnost. Tak by se v jednoduchosti dal popsat tým, který doplnil osmičku účastníků za pět minut dvanáct. Pětice nechtěných, ale na scéně dobře známých hráčů, se dala dohromady a vyrazí na finále sezóny, kde od ní nejspíše nikdo nebude nic očekávat. Sami hráči ale budou mít tu největší motivaci ukázat, že na turnaj takového kalibru patří. Zklamat mohou jedině sami sebe, je tak jasné, že svému výkonu obětují v krátkém čase maximum. Těžko však u nich něco pozitivního predikovat.

Bananides hodnotí: „Největší otazník celého turnaje. Jejich úděl na turnaji bude jednoduchý – být tím otravným komárem, kterého se snažíte zabít, ale nedaří se vám to. Těžká skupina jim ale moc prostoru nenabídne, třaskavé složení tohoto celku navíc bude problémem v momentě, kdy se nebude dařit. Očekávané umístění: TOP 8.“

UniverseV týmu od:
 Česká republika Martin „zur1s“ Slámasrpen 2022
 Česká republika Simon „KWERTZZ“ Horáksrpen 2022
 Slovensko Andrej „Adejis“ Kameništiaksrpen 2022
 Česká republika Filip „Darber“ Böhmsrpen 2022
 Česká republika Matěj „stinx“ Štorekříjen 2022
 Slovensko Dominik „hypo“ Lukšosrpen 2022
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.