Přejít k hlavnímu obsahu

Bitva o Brno. Kdo se ukáže na první zastávce Hyundai MČR FIFA?

26. 10. 2022 | 15:30 EA SPORTS FC 24 Turnaj
Poslední kvalifikace o postup na úvodní zastávku Hyundai MČR FIFA začíná ve středu od 17:00 Na Twitchi PLAYzone se představí největší jména tuzemské scény jako Dominik „Seron“ Čermák, Lukáš „T9Laky“ Pour nebo Martin „dalas94“ Vujtík. První dva jmenovaní mají postup do Brna jistý, ostravský bojovník potřebuje ve třetí kvalifikaci uspět, aby měl šanci na celkovou top 8.
Hyundai MČR FIFA
Hyundai MČR FIFA
Zdroj: PLAYzone

V Brně se s jistotou neukáže Jan „Emerickson“ Krupička. Reprezentant pražské Sparty se ani v jedné z kvalifikací neprobojoval mezi nejlepší osmičku a nedosáhl tak na dostatečný počet bodů. Mimo hru je také jeho kolega Martin „Caster“ Štěpán, jemuž se úterní boje nevydařily a stejně jako Emerickson přišel o šanci na postup.

Tu má stále ještě kompletní středeční sestava. Ve hře je i duo Entropiqu Mario „MarioOoso99“ Gumbrešt a Matěj „Matejs“ Dunka. První jmenovaný je momentálně na šestém místě průběžné kvalifikace a je blízko postupu. To Matejs je devátý, spolu s Jiřím „Ritzy“ Jičínským má slušnou výchozí pozici.

Harmonogram Hyundai MČR FIFA
17:00Matejs:Peposlavoffstream
17:00Totik:MarioOoso99offstream
17:15T9Laky:Ritzystream
18:00Seron:Dalasstream
18:45TBD:TBDstream
19:30TBD:TBDstream
20:15TBD:TBDstream

Pořádnou porci bodů bude potřebovat trojice Josef „Peposlav“ Uxa, Martin „dalas94“ Vujtík a Miroslav „Totik“ Tóth.

Slávistický borec je momentálně s devíti body v dolních patrech celkové tabulky Hyundai MČR FIFA musí postoupit alespoň do semifinále. Ve stejné pozici se nachází i první z ostravských hráčů dalas94.

Bez jediného bodu nastupuje do středečního play-off Totik. Pro reprezentanta Baníku bude minimem finálová účast.

Kdo udělá největší krok k postupu na brněnskou zastávku Hyundai MČR FIFA? Sleduj od 17:00 stream na Twitchi PLAYzone, kterým bude provázet tradiční trio Jakub „Kany“ Jícha, Filip „Koozy“ Lejček a Tomáš „Hateris“ Rys.

MČR Tipovačka
MČR Tipovačka
: PLAYzone

Tipovačka

Součástí streamu na Twitchi PLAYzone je také tipovací soutěž. Osm tváří, které jsou součástí Hyundai MČR FIFA, bojuje o titul krále MČR Tipovačky powered by FUTCUT.

Ve vedení je zatím dvojice Darrgun a Bobis, která ve středu vsadila na stejné koně - Matejse, Mariooosa, T9Lakyho a Serona. U druhého zápasu ostatně kompletní osmička věří Mariooosovi, v ostatních případech se odlišuje vždy jen jeden. Kany tipuje výhru Ritzyho a Dalase, Spitty pak vidí jako favorita Peposlava.

Vsaď si u Tipsportu (18+)
Vsaď si u Tipsportu (18+)
: PLAYzone

Bodování

Postup do finále jednotlivých kvalifikací je obrovskou pomocí v cestě na hlavní turnaj. Vítěz totiž dostane 100 kvalifikačních bodů, druhé místo bude obdarováno 60 body.

Jistý postup do Brna mají před třetí otevřenou kvalifikací MrkyyAdulackkT9Laky a Seron.

Kvalifikační:

1. místo: 100 bodů 
2. místo: 60 bodů 
3. - 4. místo: 36 bodů 
5. - 8. místo: 18 bodů 
9. - 16. místo: 9 bodů 

Osmička postupujících hráčů, které se podaří ze tří kvalifikací získat největší bodový obnos, si to pak na offline zastávce v Brně 5. listopadu rozdá o desítky MČR bodů. Ty jim pak mohou zajistit postup na grand finále celé sezóny.

MČR body offline zastávky v Brně:

1. místo - 80 bodů 
2. místo - 60 bodů 
3. místo - 45 bodů 
4. místo - 30 bodů 
5. - 8. místo - 10 bodů 

Hyundai MČR FIFA
Hyundai MČR FIFA
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).