Přejít k hlavnímu obsahu

Dva miliony za víkend? O výhru na MČR se poperou fotbalista, kuchař či detektiv

27. 10. 2022 | 15:33 Counter-Strike 2 Zajímavost
Co se stane, když se potká pekař, detektiv, fotbalista a právník? Zahrají si na počítači a rozdělí si miliony. Na Tipsport MČR CS:GO se totiž představí esportovci, kteří mají v záloze svůj plán B. Nemít talent na hry, jejich životní příběh by se ubíral úplně jiným směrem. Kým mohly být české hvězdy esportu, které tvrdě trénovaly tisíce hodin, aby se dostaly na vrchol?
Medaile na Tipsport CS:GO
Medaile na Tipsport CS:GO
Zdroj: PLAYzone

Farmář či fotbalista?

Matúš „matys“ Šimko patří mezi nejdražší česko-slovenské hráče, když přestoupil do Sampi.Tipsport, týmu založeném fotbalovým reprezentantem Jakubem Janktem. Matúš má mezi hráči přezdívku „farmář“, neboť jeho rodina vlastní na Slovensku farmu. Ač má zkušenosti s chovem a rodičům ve volném čase pomáhá, mohl se stát i fotbalistou. Za dorost hrával za Nové Mesto nad Váhom, ve třetí lize ale jeho fotbalová kariéra skončila. Teď se soustředí na finále MČR, kde za úspěch považuje účast ve finále.

Kuchař z pardubického Dynama

Vít „nbqq“ Pohlot patří k dlouhodobým oporám Dynama Eclot. Tam působí s přestávkami od roku 2018, k jeho základním stavebním kamenům patřil už před spojením s pardubickým klubem. Vít je vyučený kuchař, i když, jak sám říká, dnes už moc jídel neumí a nejraději si udělá kuře s rýží. Není divu, že se už vaření nevěnuje, neboť svůj talent projevuje ve hře. Aktuálně je členem nejvýše postaveného českého týmu světového žebříčku. Po vítězství na Mistrovství Slovenska tak má i na MČR pouze ty nejvyšší ambice.

Právník reprezentující Ostravu

Ostravský tým Cryptova bude mít na finálovém turnaji svoji premiéru. Její hráči mají rádi velké výzvy, jedním z nich je i Tomáš „zyored“ Cvaniga. Ten podle svých slov už na střední škole vnímal studium práv jako těžší variantu, a i proto si ji vybral. Pokud se v budoucnu nebude moci své oblíbené hře věnovat, má v záloze obor, který ho bude bavit a naplňovat. Aktuálně jde o trestní právo, avšak jeho myšlenky se v tuto chvíli ubírají jiným směrem. Na MČR by se chtěl umístit mezi třemi nejlepšími týmy.

Programátor ve službách hříšníků

Slovenský profík Patrik „Zero“ Žúdel červenci zamířil do SINNERS. Hříšníci, jak se libereckému celku přezdívá, patří i letos k nejžhavějším adeptům na titul. Dvojnásobní mistři ČR a obhájci loňského prvenství si vedli úspěšně i v letošní kvalifikaci. V počítačovém světě se Patrik cítí skvěle, věnuje se totiž programování a matematice. Tento obor si vybral na Fakultě elektrotechniky a informatiky STU v Bratislavě. O tom, že jej opravdu baví, se může každý přesvědčit na jeho YouTube kanále, kde nabízí pohled do zákulisí.

Mladý detektiv ze Sampi

Lukáš „Habyzz“ Doležal patří mezi nejmladší účastníky Tipsport MČR CS:GO. Osmnáctiletý střelec v soupisce týmu Sampi.Tipsport teprve nedávno nahradil Ladislava „GuardiaN“ Kovácse, legendu slovenského Counter-Striku. Můžeme hádat, zda v CS:GO raději Lukáš hraje za stranu policejního komanda. Toto prostředí je mu totiž blízké, neboť aktuálně studuje kriminalistiku. A jak vidí své šance před vrcholným turnajem česko-slovenské sezony? Za úspěch by považoval umístění mezi top třemi týmy.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.