Přejít k hlavnímu obsahu

S dvojicí slávistů a bez Emericksona. Kdo se ukáže v Brně na MČR?

2. 11. 2022 | 17:00 EA SPORTS FC 24 Reportáž
Rozhodčí odpískal konec zápasu a na Janu „Emerickson“ Krupičkovi byl vidět smutek a zklamání. Brněnský rodák reprezentující pražskou Spartu přišel po prohře s Jiřím „Ritzy“ Jičínským o šanci na postup na první offline zastávku Hyundai MČR FIFA do Brna a před domácími diváky se tak nepředstaví. Mimo top 8 skončil i další sparťan Martin „Caster“ Štěpán, jako jediný z trojice reprezentantů celku z Letné postoupil Dominik „Seron“ Čermák. Dvě želízka v ohni má Slavia, po jednom pak Entropiq, Sampi nebo Cryptova.
Hráči Sparty
Hráči Sparty
Zdroj: twitter.com/xEmerickson

Třetí otevřená kvalifikace a třetí vítěz. Po Michalovi „Mrkyy“ Mrkosovi a Adamovi „Adulackk“ Hodinovi si do celkové tabulky Hyundai MČR FIFA připsal sto bodů i Dominik „Seron“ Čermák.

18letý borec znovu potvrdil svoji formu na začátku FIFA 23. V obrovsky vyrovnaném finále po velké bitvě přehrál slávistického Josefa „Peposlav“ Uxu 6:5 a ovládl tak kompletní kvalifikační tabulku před brněnským turnajem.

Druhé místo obsadil díky triumfu v úvodní kvalifikaci hráč Sampi Michal „Mrkyy“ Mrkos, pomyslný bronz získal Lukáš „T9Laky“ Pour.

Kvalifikační tabulka
HráčTýmBody
SeronSparta eSports - ENTERPRISE172
MrkyySampi160
T9LakyFCVP Esport132
AdulackkSlavia esports109
MarioOoso99Entropiq72
PeposlavSlavia esports69
DRMi10Cryptova63
RitzyDGG Esports45

Adam „Adulackk“ Hodina obsadil čtvrtou příčku a uzavřel tak vyšší polovinu kvalifikační tabulky před brněnskou offline zastávkou.

Přijď na Hyundai MČR FIFA do Brna!

Druhou část otevírá Mario „MarioOoso99“ Gumbrešt následovaný druhým slávistou Josefem „Peposlav“ Uxou. Semifinále z úvodní kvalifikace pomohlo v postupu Michalovi „DRMi10“ Drastichovi, vyrovnané výkony zachránily Jiřího „Ritzy“ Jičínského.

Čtvrtfinálové zápasy Hyundai MČR Brno
Seron (ACS):Ritzy (DGG)
Adulackk (SKS):MarioOoso99 (EIQ)
T9Laky (FCVP):Peposlav (SKS)
Mrkyy (SMP):DRMi10 (CRY)

První offline turnaj Hyundai MČR FIFA se odehraje v sobotu 5. listopadu v rámci festivalu Life! v BVV Brno. Osmička nejlepších se porve o celkovou finanční odměnu 40 000 Kč a důležité body do tabulky MČR. Ty jim mohou zajistit přímou cestu na grand finále celé sezóny.

MČR body offline zastávky v Brně:

1. místo - 80 bodů 
2. místo - 60 bodů 
3. místo - 45 bodů 
4. místo - 30 bodů 
5. - 8. místo - 10 bodů 

Vstupenky na turnaj můžeš zakoupit na webu mcr.gg. Bližší informace se před soutěží dozvíš na webu PLAYzone a na sociálních sítích MČR.

Prize pool
1. místo25 000 Kč
2. místo10 000 Kč
3. místo5 000 Kč
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).