Přejít k hlavnímu obsahu

Trest za rasismus platí pro všechny. Hráč Sampi byl okamžitě vyhozen za chování v SoloQ

29. 10. 2022 | 09:46 League of Legends Kauza
Toxicita v online hrách je rozšířená všude a pro esportové organizace něco naprosto nepřijatelného. Hráč oblékající dres Sampi se projevoval rasisticky během své SoloQ hry a byl za to potrestán. Nejen, že byl vyloučen ze sestavy, ale na incident byli upozorněni i vývojáři z Riot Games.
Marco konči v týmu Sampi
Marco konči v týmu Sampi
Zdroj: Sampi.Tipsport

Není to dlouho, co byl slovinský profík Juš „Crownie“ Marušič potrestán za své chování v soloQ a v jeho stopách nyní kráčí Marco „Marco“ Isoletta. Jeho angažmá v týmu Sampi bylo u konce pravděpodobně tak jako tak, ale svým chováním získal škraloup, který mu v budoucnu při hledání nového působiště rozhodně nepomůže. Marco ve svém zápase totiž napsal protihráči: „Nechci slyšet tvůj černý hlas“.

Hráč, na kterého byla zpráva mířena, okamžitě na sociálních sítích poukázal na chování playera českého týmu a nezapomněl označit jak organizaci Sampi, tak samotné Riot Games.

Čekání na reakci netrvalo ani hodinu a pod příspěvkem se ozval tým Sampi. Okamžitě oznámil, že Marco už oficiálně není hráčem týmu a končí. „Omlouváme se za tuto nepříjemnou situaci a zprávu, kterou hráč odeslal. Toto chování hráče rozhodně neodpovídá týmovým pravidlům a myšlení. Prověřili jsme situaci a okamžitě jsme ukončili smlouvu s tímto hráče. Od této chvíle už není Marco hráčem týmu Sampi,“ stojí v odpovědi.

Riot Games vyzvali k napsání stížnosti přes jejich podporu, což pravděpodobně povede k dalším následkům. Když na svém Twitteru nyní již bývalý hráč Sampi zval na nadcházející stream, doplnil příspěvek hashtagem #rasismusjecringe.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.