Přejít k hlavnímu obsahu

Historický okamžik! Slovenského hráče čeká finálová bitva o nejcennější esportovou trofej

30. 10. 2022 | 09:14 Dota 2 Preview
Den 30. listopadu se může zapsat zlatým písmem do historie slovenského esportu. Slovenský hráč Oliver „skiter“ Lepko má před sebou životní výzvu, se svým týmem Tundra Esports totiž postoupil do finále světového šampionátu v Dotě 2, kde se hraje o 500 milionů korun.
Skiter a jeho věrně fanynky – Marple a Eva Elfie
Skiter a jeho věrně fanynky – Marple a Eva Elfie
Zdroj: 1xBet Esports

Tundra Esports, to je skutečná senzace loňské a letošní Doty. Do té doby v podstatě neznámá organizace naverbovala tým Mudgolems a začala bojovat o světové primáty. Loni ještě o jedinou hru Tundra nepostoupila na The International, každoroční světový šampionát, letos už to ale v poklidu vyšlo.

Ve skupinové fázi hráči Tundry ani jednou nezaznamenali hořkost porážky, po dalších dvou výhrách 2:0 už měli jistou medaili. Ve finále horního pavouka i díky výtečnému výkonu slovenského borce Olivera „skiter“ Lepka zdolali silný Team Secret a zajistil si tím místenku ve finále. To je před námi právě teď!

V grandfinále o svatý grál jménem Aegis se utkají dva týmy z Evropy, které letos dominují. Team Secret ve spodním pavouku skolil Team Liquid a podruhé ve dvou dnech vyzve Tundru se slovenským zástupcem. Ten může překonat naprosto všechny a zapsat do historie slovenského esportu ten největší úspěch.

Prize pool turnaje ještě není uzavřen, protože se skládá také ze stále probíhajícího výdělků prodejů herních předmětů. Aktuálně jde o necelých 500 milionů korun, v přepočtu si každý hráč vítězného týmu odnese přes 40 milionů korun. Rozhodující bitvu sledujte se slovenským komentářem, protože komentář c1RcEEZYho skutečně stojí za to!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.