Přejít k hlavnímu obsahu

První výhry jsou na světě. Dynamo Eclot a eSuba vstoupili do MČR vítězně

2. 11. 2022 | 16:10 Counter-Strike 2 Reportáž
První dva zápasy Tipsport MČR CS:GO jsou minulostí, brněnské výstaviště zná složení dalších dvou zápasových dvojic. Dynamo Eclot si poradilo s Universe, eSuba poté v parádním duelu skolila Entropiq Prague. Poražení tak budou hrát o přežití, vítězové o semifinále.
eSuba na media day
eSuba na media day
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Lépe do prvního zápasu vlétli Universe, kteří si vyhrané pistolkové kolo na mapě Ancient dle výkřiků náležitě užili. Tím ale jejich představení za útok skončilo, protože poté prohráli čtrnáct kol v řadě. Dynamo Eclot vycházely double AWP setupy i kalkulovaná agrese, kterou korunoval Vojtěch „Valencio“ Mydlář se svým ace.

Po změně stran se ale karta obrátila, Universe se druhými pistolkami tentokrát skutečně rozjeli. Comebacku výtečným výkonem šéfoval Matěj „stinx“ Štorek, ani výjimečný HS rate většiny hráčů UNI ale na výhru nestačili. DNE i po pauze našli recept, odvrátili blížící se vlak soupeře a nakonec zvítězili 16:12.

Andrej „Adejis“ Kameništiak na streamu prozradil: „Oba týmy jsme měli dávat více kol za T stranu. My jsme začali dobře pistolkami, následně jsme ale pod tlakem prvního zápasu bohužel hráli dost vystrašeně. Byla to hodně špatná T strana, prohrály jsme i těsné clutche. Po změně jsme hráli svoji CT stranu a cítili se uvolněně, protože už jsme nebyli tak pod tlakem a hra vypadala o dost lépe. Ale zase, chybělo málo, dvě kola mohla rozhodnout.“

Filip „K1-FiDa“ Dvořák reaguje: „Když je stav 14:1, tak už je to takové, že pojďme to rychle dokončit a podobně. Běhali jsme až moc okatě, tak jsme si vzali pauzy a řekli si, jak to zahrát, a nakonec jsme to nějak doklepali.“

Dynamo Eclot vs. Universe
Dynamo Eclot vs. Universe
Foto: Zápasovník

Druhý zápas prvního kola skupiny A byl diváky očekávanější. V herní aréně atmosféra houstla a dva kamarádi a rivalové Dominik „blogg1s“ Janita a Michal „leckr“ Kadlíček patřičně reagovali na dění na serveru, které bylo hodně vyrovnané a hra se přelévala ze strany na stranu – tedy kromě začátku, kde se Lukáš „Levi“ Bouřa neuvěřitelně předvedl dvěma ace po sobě.

Právě on byl spolu s Dominikem „blogg1s“ Janitou hlavním tahounem eSuby, v klíčových momentech měli z hlediska firepower nad svým soupeřem navrch, a to rozhodlo. Oba týmy se předvedly, tak uvidíme, jestli se nepotkají ještě jednou.

Leckr se rozpovídal o rolích a hráčích: „V momentální metě má mít největší vliv na hru AWP hráč, poté to záleží na situaci. Pokud to entry fraggerovi střílí, tak by to mohl být on, bohužel my jsme v tomhle zápase měli nějakou přípravu a kamkoliv jsem šel, tak jsem dostal vymazáno, takže to byl trošku takový omyl. Může to být ale také lurker? A co xicoz. Ten už tolik neběhá. Když chce někam běžet, tak to řekne a poprosí o to, už jsme si ho vycvičili.“

Lukáš „luko“ Hrabčík se zaměřil na hráče a výměnu trenérů: „M1keyho jsme našli přes FPL-C, viděli jsme jeho hru a všichni se shodli, že bude do týmu sedět. — A co blogg1sovy killy přes smoky? Žádné triky, jenom měl dnes asi štěstí. — Benq1 se s námi stále baví, ale na koučování už má málo času. Občas s námi po zápasech chodí na TeamSpeak, ale hlavní kouč je desty, který nás připravuje na zápasy.“

Entropiq Prague vs. eSuba
Entropiq Prague vs. eSuba
Foto: Zápasovník
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.