Přejít k hlavnímu obsahu

Universe srdnatě bojovali, ale balí si kufry. Entropiq Prague utekli hrobníkovi z lopaty

2. 11. 2022 | 20:08 Counter-Strike 2 Reportáž
Hned první BO3 série letošního mistrovství nabídla bitvu na tři mapy. Entropiq Prague nebyli ve své kůži, ale postupně se rozstříleli a k udržení v turnaji to dotáhli, i když to neměli jednoduché. Universe se předvedli s mnoha individuálně zdařilými akcemi, ale týmově to prostě nestačilo. S turnajem se tedy loučí, zatímco EIQ Prague čeká páteční decider o postup.
Entropiq Prague a jejich biceps power
Entropiq Prague a jejich biceps power
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Série začala na Overpassu, volbě Universe. Outsideři toho chtěli naplno využít a za útočnou stranu se do svého soupeře zakousli. Entropiq Prague ovšem po pomalejším začátku získali sérii vyhraných kol. UNI však i přesto papírově slabší stranu vyhráli a měli dobře nakročeno k vedení v sérii. Druhá polovina začala několika vypjatými clutch situacemi, zástupci obou týmů to dávali hlasitě najevo a na výstavišti už v prvním dni panovala skvělá atmosféra. 30. kolo ale Universe zvládli a udělali první krok k udržení v turnaji.

Pokračování nabídlo mapu Inferno. Entropiq Prague hráli jako vyměnění a s jejich útočnou salvou si Universe neuměli poradit. V jednoduchosti byla síla, ze které pramenilo vedení 8:1. Soupeři dokázali ještě stav zkorigovat, ale především na Josefa „MoriiSko“ Maurence byli krátcí. Také po změněn stran totiž EIQ rozjeli sérii vyhraných kol a soupeře nepustili do hry. Výsledek 16:6 byl na druhé mapě zcela zasloužený.

Momentum si pražská sestava chtěla udržet i na Dustu II, nadále to mimořádně pálilo MoriiSkovi, který ve třetím kole pofarmil soupeře v neuvěřitelně rychlém čase a připsal si ace. Ve hře Universe byly vidět záblesky především individuální, například od Martina „zur1s“ Slámy, ne vždy je ale proměnili ve vyhrané kolo. Entropiq Prague pokračovali ve své jízdě i po změně stran, ale UNI se ještě jednou vzepřeli. Byl to však Filip „AJTT“ Dolenský, jenž zazářil čtyřmi zářezy v krátkém sledu a dotlačil svůj tým k výhře 2:1.

Pozápasové ohlasy:

Andrej „Adejis“ Kameništiak: „Nejsem spokojený s výsledkem, ale něco jsme ukázali. Máme plno problémů mimo hru, s tréninkem a taky s trémou. Pro hodně z nás to byla lanka po dlouhé době a dost nás to komunikačně ovlivňovalo. A když potom chybí sebevědomí, jde to velmi poznat. Když to porovnám s tím, jak hrajeme tréninky, tak je to úplně jiné. Ale to samozřejmě k tomu patří.“

Filip „AJTT“ Dolenský: „Po Overpassu jsme si řekli, že to nebylo nic, na co jsme celou dobu trénovali, a co bychom měli předvést. Museli jsme hru zlepšit a dát si pozor na jejich individuality. Pak jsme si to ale pohlídali. Chtěl jsem se hlavně dostat na stage, ta vypadá fantasticky. Jsem rád také za MoriiSka, že se mu teď hodně daří. Během první mapy ho hrozně bolela hlava, ale nakonec step upnul a obě mapy potahal, takže respekt jemu.“

Entropiq Prague vs. Universe
Entropiq Prague vs. Universe
Foto: Zápasovník
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.