Přejít k hlavnímu obsahu

Plzeňská legenda i mladá krev. Hyundai MČR FIFA jako souboj generací

5. 11. 2022 | 10:35 EA SPORTS FC 24 Turnaj
Hyundai MČR FIFA má před sebou úvodní offline zastávku, kterou bude hostit brněnské BVV. Osmička nejlepších ze tří otevřených kvalifikací bude v sobotu 5. listopadu bojovat o první body do celkové MČR tabulky a prize pool ve výši 40 000 Kč. Potvrdí svou luxusní formu supertalent ze Sampi, nebo se na trůnu udrží zkušenosti?
Hyundai MČR FIFA
Hyundai MČR FIFA
Zdroj: PLAYzone

Oblíbená fotbalová pecka od EA Sports se konečně vrací v plné parádě na LAN turnaj MČR. Celkově si během letošní sezóny hráči rozdělí finanční odměnu 210 000 Kč, první kus odkrojí v Brně, kde se bude hrát o 40 000 Kč.

Favoritů na vítězství je hned několik, nelze vytipovat jednoho jasného vládce prozatímního průběhu FIFA 23. Vysoko se pohybuje mladičký Michal „Mrkyy“ Mrkos, nováček v dresu Sampi a vítěz úvodní otevřené kvalifikace.

Nejvyšší ambice má i ten, kterého v organizaci Jakuba Jankta nahradil právě Mrkyy. Dominik „Seron“ Čermák v barvách Sparty obsadil v součtu všech kvalifikací první příčku a své postavení chce potvrdit i v Brně. „Musím ukázat, proč jsem první a vyhrat celý turnaj,“ má jasno Seron.

Harmonogram Hyundai MČR FIFA
11:20Seron vs. Ritzy
12:00Adulackk vs. MarioOoso99
12:45T9Laky vs. Peposlav
13:30Mrkyy vs. DRMi10
14:151. semifinále
15:002. semifinále
15:45O 3. místo
16:30Finále

Na vítězství má zálusk i Lukáš „T9Laky“ Pour. Velezkušená legenda plzeňské Viktorie se dlouhodobě drží mezi špičkou domácí scény a na Hyundai MČR FIFA bude znovu patřit mezi největší favority.

Zapomínat nesmíme ani na Adama „Adulackk“ Hodinu. Jedno ze dvou slávistických želízek v ohni zvítězilo ve druhé otevřené kvalifikaci, v Brně jej ale nečeká nic jednoduchého. Na druhé straně totiž bude Mario „MarioOoso99“ Gumbrešt z Entropiqu a vítěz WD_BLACK FIFA Cupu.

Tipovačka powered by FUTCUT
Tipovačka powered by FUTCUT
: PLAYzone

Tipovačka powered by FUTCUT

Součástí celé sezóny Hyundai MČR FIFA je i tipovací soutěž expertů. Celkem osm jmen bojuje mezi sebou o odměny z dílny FUTCUT.

Na prvním místě se zatím pohybuje trojice Spitty, Darrgun a Bobis, s poslední příčkou se zatím musí spokojit komentátor Kany.

Před top 8 úvodní offline zastávky všichni tradičně tipovali výsledky čtvrtfinálových utkání. V prvním utkání věří kompletní osmička Seronovi. Jednoznačně vypadá i souboj Mrkyyho s Drmim. Zato MarioOoso99 a Adulackk si hlasy rozdělily stejným dílem.

Vsaď si na Tipsportu
Vsaď si na Tipsportu
: PLAYzone

Osmička postupujících hráčů, které se podaří ze tří kvalifikací získat největší bodový obnos, si to na offline zastávce v Brně 5. listopadu rozdá o desítky MČR bodů. Ty jim pak mohou zajistit postup na grand finále celé sezóny.

MČR body offline zastávky v Brně:

1. místo - 80 bodů 
2. místo - 60 bodů 
3. místo - 45 bodů 
4. místo - 30 bodů 
5. - 8. místo - 10 bodů 

Prize pool offline zastávky v Brně:

1. místo - 25 000 Kč
2. místo - 10 000 Kč
3. místo - 5 000 Kč

Hyundai MČR FIFA
Hyundai MČR FIFA
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).