Přejít k hlavnímu obsahu

Nikdo není neporazitelný. Chci eSubě vrátit prohru z MSR, hlásí milionový kluk ze Sampi

3. 11. 2022 | 10:25 Counter-Strike 2 Rozhovor
Při media day skupiny B jsme si k rozhovoru přizvali Lukáše „sAvana1“ Lintnera, jenž v týmu působí od květnového vzniku projektu. Za tu dobu ale Sampi.Tipsport prošli evolucí, avšak plodné měsíce za sebou nemají. Jak vnímá aktuální rozpoložení a šance týmu sAvana?
Lukáš „sAvana1“ Lintner
Lukáš „sAvana1“ Lintner
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Co říkáš na vaší skupinu?

Myslím, že je to skupina smrti. První zápas s ENTERPRISE nám vyhovuje, myslím, že v BO1 je můžeme klidně porazit. BO3 proti SINNERS by ale byla náročná. SINNERS vypadají, že se poslední zápasy chytili. Ale nevím, je to prostě skupina smrti a každý tým dokáže překvapit. Nedivil bych se, kdyby favorit vypadl a postoupila třeba Cryptova. Každý z nás chce vyhrát a nikdo teď není neporazitelný.

Bude turnaj nevyzpytatelný, může zvítězit skoro kdokoliv?

TOP 3 je více méně jistá, ale nikdo není neporazitelný. Může přijít překvapení a nějaký underdog se může v pohodě dostat k medaili.

Celý projekt Sampi.Tipsport byl ostře sledovaných. Teď jste ale trochu v pozadí, ten tlak na vás není takový. Může to pro vás být výhoda?

Určitě nám to může pomoct. Reflektory jsou na jiných týmech, to nám vyhovuje, měli jsme čas se potichu připravit na ostatní. Teď už je jenom na nás, jak s tím budeme pracovat, jestli je překvapíme, nebo ne.

Vy máte nejmladší tým na celém MČR se dvěma nováčky. Jak se cítíte před turnajem?

Víš co, to je otázka, jak s tím budou hráči pracovat. To, že nemá dost zkušeností, může v hráči vyvolat tlak, ale zároveň jej to může víc nabudit k tomu, jít si pro výhru.

Může být výhodou i to, že se na stage můžete dostat až později a hráči tak ochutnají MČR postupně?

Ano, přesně. Tím, že první dva zápasy jsou mimo stage, to bude pro nás o něco snadnější, a právě ty dva zápasy můžeme urvat.

Jak do týmu zapadl Habyzz, ať už co se týče rolí, tak atmosféry v týmu?

Zapadl celkem fajn, role v týmu se hodně proměnily, každý jsme se učili něco nového. Ale Habyzz k nám zapadl strašně fajn lidsky i herně. Potřebuje se ještě trochu vyhrát, aby měl víc zkušeností, ale do budoucna má rozhodně velký potenciál.

Sampi.Tipsport na media day
Sampi.Tipsport na media day
Foto: PLAYzone (Radim Madarász)

Vnímáš to tak, že na MČR musíte uspět, jinak se bude hodnotit váš rok jako neúspěšný?

Upřímně, ani moc ne. Neměli jsme po odchodu Laca tolik času na přípravu. Já to beru spíš tak, že jedeme nasbírat zkušenosti, hlavně pro T4gg3Da a Habyzze. Takže když se nedostaneme do TOP 4, nebylo by to tak velké zklamání.

Ani Mistrovství Slovenska se vám moc nepovedlo. Pomohlo vám nějak i přes výsledek?

Určitě ano. MSR nám velmi pomohlo z hlediska zkušeností. Hráči zjistili, jaké je to hrát na LANce, a každý z nás si odnesl něco nové. MSR bylo ideální jako příprava na MČR.

V čem je toto MČR pro tebe jiné? Loni jsi byl jako ten nováček, co se v eSubě vypracoval z akademky do A týmu, teď jsi jedna z největších hvězd.

Víš co, asi bych se sám úplně nenazval hvězdou. Ale neberu to jinak, než minulý rok. To ode mě nikdo nic nečekal a já na sebe nechci vyvíjet zbytečný tlak. Je to prostě zbytečné.

Máš na turnaji soupeře, kterého chceš porazit?

Chci potkat eSubu a vrátit jí tu prohru z MSR.

Do týmu jsi přišel z eSuby, spoluhráči z ENTERPRISE nebo Entropiq Prague. Dá vám to proti nim nějakou výhodu, nebo se za toho půl roku v těch týmech změní tolik, že už ty zkušenosti nejde využít?

Určitě jsme si z nich něco odnesli. Nebudu říkat co, to by zase pomohlo soupeřům. Ale i když se to možná nezdá, vždy se z toho dá něco odnést a vždy se s tím dá pracovat. Když člověk hraje v jakémkoliv týmu, pozná ostatní a pozná i to, jak rádi hrají. Já třeba znám blogg1se od A do Z a něco takového ti proti těmto týmům dokáže dát výhodu, když víš, jak reaguje v různých situacích.

Jak bys na akci nalákal příznivce her a esportu, kteří si ještě nezakoupili lístek?

Já bych pozval všechny hráče, nehráče, fanoušky i nefanoušky sem na MČR. Je to největší akce celého roku, vrchol sezony s historicky největším prize poolem. Letos to bude obrovská show, i se Sampi.Tipsport v posledních dnech.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.