Přejít k hlavnímu obsahu

S Mrkyym to bude kvalitní utkání. Nesázím na jednu drahou kartičku, vysvětluje DRMi10

4. 11. 2022 | 15:00 EA SPORTS FC 24 Rozhovor
Michal „DRMi10“ Drastich nastupuje na Hyundai MČR FIFA jako sedmý nasazený. Patří tak spíše do skupiny outsiderů, hned v prvním zápase se utká o postup do top 4 s Michalem „Mrkyy“ Mrkosem. „Mrkyy patří k velmi ofenzívním hráčům, takže můj herní styl by mohl nahrávat tomu, aby se jednalo o kvalitní utkání,“ věří DRMi10.
Michal "DRMi10" Drastich
Michal "DRMi10" Drastich
Zdroj: PLAYzone

Do Brna jsi postoupil celkem těsně, byl jsi nervozní?

Už před poslední kvalifikací jsem bodování sledoval a tušil jsem, že pokud uhraji v poslední kvalifikaci alespoň minimální počet bodů, tak by mi to mělo stačit. Nakonec se i tak stalo.

Jsi spokojený se svými dosavadními výkony na Hyundai MČR FIFA?

Cílem bylo postoupit hned na první lanku, takže zatím panuje spokojenost a uvidíme, jak se bude dařit na finálovém turnaji.

V prvním kole finále se utkáš s Mrkyym. Jak se na zápas těšíš?

Očekávám velmi těžký zápas. Mrky v rámci kvalifikace odehrál dva turnaje a oba dokázal vyhrát, takže mě nečeká nic jednoduchého. I přesto se na zápas těším a již se důkladně připravuji.

Myslíš, že je tvůj herní styl dobrý proti Mrkymu?

Mrky patří k velmi ofenzívním hráčům, takže můj herní styl by mohl nahrávat tomu, aby se jednalo o kvalitní utkání. Ale určitě se dá očekávat v této fázi turnaje, že půjde o opatrné utkání z obou stran.

Jak zatím hodnotíš letošní ročník FIFA?

Po prvním měsíci zatím převažují plusy nad minusy, hratelnost vypadá dobře. Samozřejmě každá hra má i své minusy, takže bez toho se neobejdeme ani letos. Trošičku mě mrzí nezměněný formát víkendové ligy, ve které stejně jako loni skoro o nic nejde.

Jaká je nejlepší karta v tvém týmu?

Snažím se mít vyrovnaný tým a nespoléhat pouze na jednu drahou kartičku. Ale kdybych měl jmenovat, tak top 3 v mém týmu jsou určitě Mbappé, Ginola a Yaya Touré.

Chystáš ještě před MČR změny v sestavě?

Plánuji ještě možná jednu až dvě změny na pozici wingbacků, ale vše záleží na tom, jak se vydaří následující odměny z víkendovky.

Jaký je tvůj cíl na turnaji?

Žádné specifické cíle si před turnajem nedávám, chtěl bych jít zápas od zápasu a ideálně dojít co nejdále.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).