Přejít k hlavnímu obsahu

Bolestivá odplata! SINNERS na třech mapách přemohli Cryptovu a v play-off chybět nebudou

4. 11. 2022 | 16:32 Counter-Strike 2 Reportáž
Tohle byl otevírací zápas na stage jako blázen! SINNERS rozebírali Cryptovu a vypadalo to na jednostranný boj, ale od druhé mapy se děly věci. Zápas musela rozhodnout až napínavá koncovka třetí mapy, po které zbyly Cryptově jen oči pro pláč. SINNERS naopak přežili hrozbu vyřazení a zůstávají v turnaji. Výkon ostravského celku si ale zaslouží smeknutí klobouku.
David „forsyy“ Bílý
David „forsyy“ Bílý
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

SINNERS se ničeho nebáli a znovu se pustili na Ancient, kde ale tentokrát začali za CT, a to jim stačilo ke zvýšení obrátek. Úvod měli jasně pod kontrolou, když už se soupeř blížil k prvnímu bodu, tak jeden z hříšníků zvládl svůj clutch, jenž diváci náležitě ocenili. Cryptova se poprvé radovala až v 10. kole, SINNERS však opětovali její snahu dvěma clean-n-easy koly. Po změně stran se borci z Ostravy snažili o vzpouru, dirigent Jindřich „ZEDKO“ Chyba ale převrat nedovolil a 31 zářezy na kontě dovedl svůj tým k výhře 16:5.

Cryptova měla před sebou těžký úkol, spolu s mentálním resetem se její hráči museli správně naladit na vlnu 51. patra těžké mapy Vertigo. Zvládli to ale na výbornou. Drželi si vedení za obranu, ale nakonec vyhráli polovinu jen 8:7. Po změně stran se ale skutečně rozjeli, ostrými pálil především Martin „beryP“ Beránek. Po sérii šesti bodů se konečně ozvali SINNERS i jejich fanoušci, ostravská organizace ale nepustila své momentum a postarala se o možná ještě o větší překvapení než ve čtvrtek. Po výhře 16:10 se šlo na decider.

Na rozhodujícím Infernu vrátil Patrik „Zero“ Žúdel soupeři prohrané pistolky a hříšníci vypadali opět ve své kůži. Cryptově se však začalo dařit bránit položené bomby a vedení dokonce převzala do své moci. Do mnoha klíčových situací se dostával Sebastian „beastik“ Daňo, který vykouzlil i krásný ace a po změně stran SINNERS hbitě srovnali. Jednotlivá kola ve druhé polovině rozhodovaly maličkosti, jeden kill často odstartoval salvu daného týmu. Cryptova se rvala srdnatě, ale nestačilo to. SINNERS vítězí 16:12, 2:1.

Pozápasové ohlasy

Martin „MAXX“ Smolár: „Mezi hraní na stage a v backstage to určitě nějaký rozdíl je, ale myslím, že jsme to zvládli fajn. Byli jsme překvapení z ancientu, nečekal jsem, že se tak adaptují, naopak jsem byl překvapený z Vertiga, které jim nešlo, jak jsme čekali.“

Sebastian „beastik“ Daňo: „Důležité bylo asi kolo za stavu 13:12. Celý half jsme do apartmánů nešli a věděli jsme, že vyhazují strašně rychle utility. Tak jsme to chtěli vyzkoušet a vlastně trochu překvapivě to vyšlo.“

SINNERS vs. Cryptova
SINNERS vs. Cryptova
Foto: Zápasovník
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.