Přejít k hlavnímu obsahu

Tomáš „benq1“ Masaryk byl jmenován do NVIDIA Síně slávy česko-slovenského esportu

5. 11. 2022 | 17:35 Counter-Strike 2 MČR
Každý rok se v rámci finálového víkendu Tipsport MČR CS:GO ve spolupráci s Českou asociací esportu tradičně jmenuje i nová herní legenda, která vstoupí do NVIDIA Síně slávy česko-slovenského esportu. Sedmým členem se stává dlouholetá stálice a jedna z ikon Counter-Strike scény, Tomáš „benq1“ Masaryk, jenž v letošním roce ukončil svou kariéru.
Tomáš „benq1“ Masaryk
Tomáš „benq1“ Masaryk
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Více než 12 let na scéně, nespočet úspěchů, ale hlavně jméno, které bylo dlouhou dobu synonymem eSuby. To je Tomáš „benq1“ Masaryk, sedmý člen NVIDIA Síně slávy česko-slovenského esportu.

Na scéně působil od roku 2008, proslavil se ale hlavně svou štací v týmu eSuba. Modrý dres poprvé oblékl v roce 2015 a finálně pověsil myšku na hřebík až letos. Jak v pozici hráče, tak v pozici kouče nasbíral řadu úspěchů u nás i v zahraničí. Medailí na MČR získal nespočet, na metu nejvyšší ale nikdy nedosáhl.

Letos už víme, že nikdy nedosáhne. Ve 32 letech nastal ten správný čas následovat právnickou kariéru, ke které dlouhé roky směřoval. Jmenování do NVIDIA Síně slávy je třešničkou herní kariéry.

Benq1 se zařadil po bok dalších velikánů českého a slovenského gamingu. Ocenění se udílí od roku 2016, kdy se vůbec prvním členem stal Ivan „Dev1“ Lazarov. Do Síně se postupně zařadili mistři světa Erik „hakkiJunior“ Leštach a Petr „CzechCloud“ Žalud, Ligová legenda Pavel „Herdyn“ Mikeš, přeborník ve Warcraftu 3 Michael „Giacomo“ Hladík a v loňském roce také světově proslulý redaktor Milan „Striker“ Švejda.

Tomáš „benq1“ Masaryk
Tomáš „benq1“ Masaryk
Foto: PLAYzone (Radim Madarász)
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.