Přejít k hlavnímu obsahu

Esuba vyzrála na ENTERPRISE a po čtyřech letech si zahraje finále MČR!

5. 11. 2022 | 20:29 Counter-Strike 2 Reportáž
Sobotní den přinesl jenom čtyři mapy, ty ale skutečně stály za to. ENTERPRISE se s eSubou přetahovali o každé kolo, palebná síla na straně modré krve ale v klíčových momentech měla mírně navrch a to rozhodlo. Poprvé od roku 2018 se eSuba představí ve finále – proti SINNERS.
eSuba na MČR 2022
eSuba na MČR 2022
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

ENTERPRISE se odhodlali ponechat soupeři Nuke a od prvního kola to vypadalo jako velká chyba. Esuba navázala na páteční výkon proti Entropiq Prague, jen za T stranu. Ofenzíva střelců v modro-černých dresech si nelámala hlavu se všemi kouty mapy, kterými prostupovala. 12 bodů za útok je neskutečná porce, jež ve většině zápasů musí jednoznačně stačit na výhru. Zadarmo to ale eSuba nedostala. EP v pistolkách vyhráli 2v5 situaci, stahovala náskok a dokázala se dostat i na „double digits“. Náskok soupeře byl ale moc velký. Lukáš „Levi“ Bouřa a Dominik „blogg1s“ Janita rozebrali soupeře ve 27. kole a Nuke uzavřeli.

Druhá mapa Inferno začala v opravdu vysokém tempu. Čtyři kousky nasázel blogg1s s P90, se stejným kouskem jej následoval Pechyn. ENTERPRISE se ale nechtěli nechat zahanbit a Tomáš „system“ Zemko pro změnu zazářil 1v3 clutchem.

Byla to ale eSuba, která zaznamenala nejdelší sérii kol a vyhrála první polovinu 9:6. EP se dostávali na dostřel, Deyvid „h4rn“ Benchev se začal projevovat, ale na druhé straně bylo jiné monstrum. Levi tento zápas vzal opravdu osobně a proti svému minulému zaměstnavateli byl jeho výkon naprosto špičkový.  Jeho 30 killů doplnil blogg1s clutchem v závěrečném kole a bylo vymalováno! Finále je kompletní.

ENTERPRISE vs. eSuba
ENTERPRISE vs. eSuba
Foto: Zápasovník
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.