Přejít k hlavnímu obsahu

Nová sestava NAVI! Nechybí mistři Evropy, a dokonce ani světový šampion

9. 11. 2022 | 12:30 VALORANT Přestup
Den 21. září znamenal novou kapitolu v historii Natus Vincere, protože se stali jedním ze třiceti světových klubů, které získaly slot ve VALORANT partnerské lize. Původní sestava ale nedosahovala výsledků hodných takové úrovně, náhrada však stojí rozhodně za to.
ANGE1 jako kapitán nové sestavy novy
ANGE1 jako kapitán nové sestavy novy
Zdroj: Twitter

Evropa oproti ostatním regionům oznamuje sestavy pro příští rok s opožděním, ale první taková oficiální zpráva konečně dorazila. Kdo bude reprezentovat NAVI příští rok v nejvyšší VALORANT lize? Pod hlavičku klubu vstupuje tým FunPlus Phoenix pod vedením Kyryla „ANGE1“ Karasova, ale s jednou změnou. Mehmet „cNed“ Yağız İpek nahrazuje Ardise „ardiis“ Svareniekse, který bude pokračovat ve své kariéře v jiném regionu, pravděpodobně v NRG společně s jádrem úspěšného týmu OpTic Gaming.

Bývalá soupiska FPX je jednou z nejvíce oceňovaných na scéně, organizace přesto spot nezískala, a tak se příležitosti chopili NAVI. Největším triumfem týmu je nepochybně výhra na světovém turnaji Masters. Pravidelně se mančaft umisťoval na stupních vítězů v evropských soutěžích, přičemž se může chlubit i jedním titulem. Nechybí ale ani 4. místo na loňském mistrovství světa. Sestava FPX se osvědčila jako nejlepší v regionu EMEA, a to ještě žertovala o náboru CS:GO hvězdy Oleksandra „s1mple“ Kostylieva.

Tým doplňuje cNed z Acend, hvězdný hráč nejvíce známý pro hraní Jett a Chambera. Turecký střelec se svým teď už bývalým zaměstnavatelem vyhrál vůbec první mistrovství světa v roce 2021, poslední sezónu hrál i s českým mladíkem Ondřejem „MONSTEERR“ Petrů. Nyní však posiluje už tak našlapaný celek.

Nová sestava týmu NAVI:

 Ukrajina Kyrylo „ANGE1“ Karasov
 Rusko Andrey „Shao“ Kiprsky
 Švédsko Pontus „Zyppan“ Eek​​​​​​​
 Rusko Dmitry „SUYGETSU“ Ilyushin​​​​​​​
 Turecko Mehmet „cNed“ Yağız İpek

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.