Přejít k hlavnímu obsahu

Byli jsme krůček od vítězství, strašně to mrzí, ale MČR bylo neskutečný zážitek, říká blogg1s

9. 11. 2022 | 16:35 Counter-Strike 2 Rozhovor
Za poslední měsíc hrál Dominik „blogg1s“ Janita druhé finále na velkém domácím LAN turnaji. Stejně jako říjnová eLEAGUE, tak i Tipsport MČR CS:GO skončilo pro celou eSubu porážkou a hráčům Modré krve visely na krku stříbrné medaile. Zklamání a smutek z výsledku byl ve tváří snipera eSuby hodně znát.
Dominik "blogg1s" Janita
Dominik "blogg1s" Janita
Zdroj: PLAYzone

Zase finále a zase je z toho druhé místo. Jaké jsou bezprostřední pocity po posledním zápase Tipsport MČR CS:GO? 

Popravdě nemám slov, je to strašně čerstvé. Byli jsme malinký krůček od toho, abychom to dokázali. Strašně to zamrzí, ale když vše vezmu celkově, tak to byl pro nás dobrý turnaj, kvalitní umístění a neskutečný zážitek.  

Jaký byl nejzásadnější rozdíl mezi vámi a SINNERS?

Uff… Nevím, čím to bylo, ale Sinners měli lepší gameplan. Nevím, jestli si vyloženě nastudovali, jak my hrajeme. Šlo vidět, že ví, co dělají. Bylo to víceméně to, co nám moc nesedí. Velká pochvala pro Sinners. Neměli nejlepší období, mluvilo se o tom, jestli jsou vůbec domácí jednička. Myslím, že teď ve finále zahráli svou nejlepší hru za poslední dobu. Možná to vidí jinak, ale z mého pohledu měli správný recept, byli on-point a velká gratulace. Ty poslední dvě mapy byli tím lepším týmem.

Zase jste potvrdili, že máte neuvěřitelný lan buff. Bylo právě prostředí brněnského výstaviště něco, co jste si užívali nejvíc? 

Když jsou na offline akcích diváci, tak máme neskutečný kotel a žene nás to do neskutečných výsledků. Naší největší výhodou je, že máme zkušené hráče. Čtyři naši hráči jezdí od roku 2016 na všechny turnaje, které tu jsou. Takže nám to sedí díky zkušenostem, které jsme nabrali. Jsem rád, že podzim dopadl, tak jak dopadl. Vždycky jsme si zahráli finále. Kdyby mi tohle někdo řekl před dvěma měsíci, tak si řeknu, že si vymýšlí. Takže asi spokojenost, ale takhle čerstvě to zabolí.

Bez ohledu na týmový výkon a výsledek, jak hodnotíš celou sezónu? 

Když nebudu počítat půl rok, který byl nepovedený, kvůli kterému jsme dělali změny a našli si m1keyho a desty se posunul na pozici kouče, tak celý podzim byl super jízda. Jsem rád, že po dlouhé době, co byl covid, tak byl tenhle rok perfektní se vším všudy a budu na to neskutečně rád vzpomínat. 

Jaká bude budoucnost? Jaké jsou plány?

Nevím, jaké jsou plány. Nás všechny zajímalo jen MČR. Absolutně jsme se nezajímali, že na scéně panují drby na změny sestav. Nás se to netýkalo, jeli jsme furt tryhard na MČR. Dali jsme to úplně bokem, takže budoucnost nevím. Doufám, že zůstaneme, jak jsme a budeme dokazovat další výsledky a ještě lepší. 
 

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).