Přejít k hlavnímu obsahu

Derby pražských "S" i jízda Serona. MČR FIFA powered by Hyundai pokračuje

16. 11. 2022 | 14:00 EA SPORTS FC 24 Preview
To nejlepší z domácí FIFA scény se po krátké pauze vrací. Offline zastávku MČR FIFA powered by Hyundai ovládl Dominik „Seron“ Čermák, jenž se probojoval i mezi nejlepší osmičku první kvalifikace před premiérovým online turnajem. Ve čtvrtfinále nechybí ani Lukáš „T9Laky“ Pour, bronzový medailista z Brna, zato Michal „Mrkyy“ Mrkos skončil již v top 16. Kdo udělá první krok k postupu do hlavní soutěže o 30 tisíc korun?
Seron a Mrky na brněnské zastávce
Seron a Mrky na brněnské zastávce
Zdroj: Radim Madarász/PLAYzone

Na úkor již zmiňovaného mladíčka v dresu Sampi postoupil do druhého dne Jakub „CptKubajz“ Pudil. Slávistický reprezentant chce odčinit zklamání z úvodní části letošního ročníku MČR FIFA powered by Hyundai, kdy byl daleko za hranicí postupu do Brna.

Během středečního programu se CptKubajz ve čtvrtfinále na Twitch streamu PLAYzone představí v utkání proti sparťanskému Martinu „Caster“ Štěpánovi. Ani on nemůže být spokojený s dosavadním průběhem sezóny, první krok k úspěchu by mohl udělat již v úvodní kvalifikaci.

Postup na online zastávku by mělo hráčům zajistit finále jednoho z kvalifikačních bojů. Před brněnským turnajem stačilo Jiřímu „Ritzy“ Jičínskému 45 bodů, top 2 v kvalifikaci zajišťuje minimálně bodů 60.

Harmonogram Hyundai MČR FIFA
17:00Seron 6:2 Ritzyoffstream
17:00MarioOoso99 4:7 Revyoffstream
17:15Caster 6:3 CptKubajz 
18:00Peposlav 6:5 T9Laky 
18:45Seron 8:10 Revy 
19:30Caster vs. Peposlav 
20:15Revy vs. Caster/Peposlav 

Právě Ritzy bude mít zřejmě nejtěžší překážku před postupem do semifinále. Se Seronem změřil síly již během offline zastávky, kde padl 2:5. Mač se odehraje mimo stream stejně jako souboj Maria „MarioOoso99“ Gumbrešta a Dominika „Revy“ Révaie.

Čtvrtfinálový program uzavřou od 18:00 Josef „Peposlav“ Uxa a Lukáš „T9Laky“ Pour.

Následovat budou semifinálová utkání a finále. Tyto zápasy včetně dvou vybraných čtvrtfinále budou vysílány na Twitch kanále PLAYzone.

MČR Tipovačka powered by FUTCUT
MČR Tipovačka powered by FUTCUT
: PLAYzone

Tipovačka powered by FUTCUT

Součástí celé sezóny MČR FIFA powered by Hyundai je i tipovací soutěž expertů. Celkem osm jmen bojuje mezi sebou o odměny z dílny FUTCUT. S první kvalifikací jsou všichni tipéři ve stejné výchozí pozici.

Dva zápasy mají podle MČR Tipovačky jasného favorita. Všichni do jednoho tipují postup Dominika „Seron“ Čermáka a Maria „MarioOoso99“ Gumbrešta.

Následující utkání jsou alespoň částečně rozpolcená. Šest ku dvěma je poměr hlasů ve prospěch Jakuba „CptKubajz“ Pudila a Lukáše „T9Laky“ Poura.

Vsaď si na zápas u Tipsportu
Vsaď si na zápas u Tipsportu
: PLAYzone

Bodování

Postup do finále jednotlivých kvalifikací je obrovskou pomocí v cestě na hlavní turnaj. Vítěz totiž dostane 100 kvalifikačních bodů, druhé místo bude obdarováno 60 body.

Kvalifikační:

1. místo: 100 bodů 
2. místo: 60 bodů 
3. - 4. místo: 36 bodů 
5. - 8. místo: 18 bodů 
9. - 16. místo: 9 bodů 

Osmička postupujících hráčů, které se podaří ze tří kvalifikací získat největší bodový obnos, si to pak na úvodní online zastávce rozdá o desítky MČR bodů. Ty jim pak mohou zajistit postup na grand finále celé sezóny.

MČR body první online zastávky:

1. místo - 80 bodů 
2. místo - 60 bodů 
3. místo - 45 bodů 
4. místo - 30 bodů 
5. - 8. místo - 10 bodů 

MČR FIFA powered by Hyundai
MČR FIFA powered by Hyundai
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).