Přejít k hlavnímu obsahu

Riziko povolání. ZEDKO se při profesionálním zápase poranil a skončil s rukou v sádře

17. 11. 2022 | 15:30 Counter-Strike 2 Zajímavost
Opravdu nevšední důvod absence řeší česká jednička SINNERS. Trojnásobní mistři České republiky v CS:GO se budou v následujících zápasech muset obejít bez klíčové opory Jindřicha „ZEDKO“ Chyby, kterému se přímo při zápase povedlo přivodit úraz a má ruku v sádře.
Jindřich „ZEDKO“ Chyba
Jindřich „ZEDKO“ Chyba
Zdroj: osobní archiv (s povolením)

SINNERS potřetí v řadě ovládli Tipsport MČR CS:GO a nahoru vylétli i v mezinárodním žebříčku. Velkou měrou k úspěchům poslední doby přispěl Jindřich „ZEDKO“ Chyba, který byl dokonce vyhlášen Rádio Spin Nejužitečnějším hráčem uplynulého mistrovství. Nyní ale bude nucen si dát hráčskou pauzu.

Při vypjatém zápase proti světoznámému týmu Movistar Riders se totiž 24letý hříšník vlastní nešikovností zranil. Ano, i profesionální esportový hráč si může přivodit zranění, kvůli kterému si musí dát vynucenou přestávku. A pak že esport není sport! Ptáte se však, co se stalo? V zápalu boje se ZEDKO udeřil do kloubu nad svým malíčkem tak nešikovně, že není schopen držet myš. Ruka na druhý den musela do sádry.

Paradoxem je, že ve stejný den oznámil zranění ruky také Freddy „KRIMZ“ Johansson z fnatic. Rozdíl mezi ním a ZEDKEM je ale ten, že KRIMZ kvůli poranění vypadává ze špičkového turnaje o 4,7 milionu korun.

Sám hráč pro PLAYzone potvrdil, že mimo hru bude minimálně pět týdnů. Sezóna tak pro něj skončila, na serveru už jej fanoušci letos neuvidí. V následujících zápasech s týmem bude opět střílet Tomáš „Tomkeejs“ Tomka, uvidíme však, jestli této situace SINNERS nevyužijí a pauzu od turnajů si nedá celý tým. Hráči v rozhovorech opakovaně uváděli, že poslední měsíce byly náročné a vynucený odpočinek by nejspíše bodl.

Tomkeejsova obnovená premiéra vyšla na jedničku, mistři ČR v oslabené sestavě přemohli PROSPECTS. Večer je však čeká ještě souboj proti ex-Finest. Angažují se totiž ve třech různých turnajích současně.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.