Přejít k hlavnímu obsahu

Gólové hody a překvapení z Bohemians. Kdo se ukáže ve finále?

17. 11. 2022 | 12:37 EA SPORTS FC 24 Reportáž
Středeční program bavil. 44 branek padlo během semifinále a finále první otevřené kvalifikace MČR FIFA powered by Hyundai. Hráči rázně zamítli nudnější defenzivní styl hry a pálili ostrými. Otevřené zápasy nejlépe sedly Dominiku „Revy“ Révaiovi v dresu Bohemians esports, jenž ve finále přehrál slávistického Josefa „Peposlav“ Uxu 10:5.
Peposlav vs. Revy
Peposlav vs. Revy
Zdroj: PLAYzone

Nebyla to vůbec jednoduchá cesta pro reprezentanta Bohemians. Ještě před top 8 musel odehrát náročné utkání s Adamem „Adulackk“ Hodinou, ve čtvrtfinále pak narazil na Maria „MarioOoso99“ Gumbrešta. Semifinalistu úvodní offline zastávky MČR FIFA powered by Hyundai přehrál Revy 7:4 a první překvapení bylo na světě.

V boji o finále narazil Revy na Dominika „Seron“ Čermáka, vítěze brněnského turnaje. Ani hvězda Sparty ale slovenského borce nezastavila. Hráč v zelené a bílé se tak jako největší outsider probojoval až do závěrečného mače proti Josefovi „Peposlav“ Uxovi.

Znovu z toho bylo desetibrankové představení Bohemians. Na druhé straně Peposlav vstřelil gólů jen polovinu a musel se tak smířit s druhou příčkou, která by mu i tak měla zajistit postup na online zastávku o 30 tisíc korun. Revy má top 8 z kvalifikací jistou.

„I přesto, že to byla jen kvalifikace, při konkurenci, jaká byla, se to počítá jako výhra v turnaji a patří to mezi největší úspěchy, kterých se mi podařilo dosáhnout,“ komentoval svůj triumf Dominik Révai.

Bodování

Postup do finále jednotlivých kvalifikací je obrovskou pomocí v cestě na hlavní turnaj. Vítěz totiž dostane 100 kvalifikačních bodů, druhé místo bude obdarováno 60 body.

Prvním postupujícím se stal Dominik „Revy“ Révai.

Kvalifikační:

1. místo: 100 bodů 
2. místo: 60 bodů 
3. - 4. místo: 36 bodů 
5. - 8. místo: 18 bodů 
9. - 16. místo: 9 bodů 

Osmička postupujících hráčů, které se podaří ze tří kvalifikací získat největší bodový obnos, si to pak na úvodní online zastávce rozdá o desítky MČR bodů. Ty jim pak mohou zajistit postup na grand finále celé sezóny.

MČR body první online zastávky:

1. místo - 80 bodů 
2. místo - 60 bodů 
3. místo - 45 bodů 
4. místo - 30 bodů 
5. - 8. místo - 10 bodů 

Hyundai MČR FIFA 23
Hyundai MČR FIFA 23
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).