Přejít k hlavnímu obsahu

Hororovka mezi knížkami. Streamer dohrál Resident Evil 7 ve veřejné knihovně

19. 11. 2022 | 19:23 Zajímavost
Hraní hororovek není pro každého. Ta správná pecka dokáže člověka pořádně vyděsit, mnoho hráčů je někdy i pořádně hlasitých. To ale nemohl být případ streamera MinisterGold, který si pro své vysílání vybral poněkud zajímavou lokaci. Hru totiž hrál v knihovně mezi čtenáři.
Streamer dohrál Resident Evil 7 v knihovně
Streamer dohrál Resident Evil 7 v knihovně
Zdroj: Klementinum/Capcon

Během posledních několika let začali streameři přemýšlet o způsobech, jak se odlišit od zbytku komunity. Vytváří něco jedinečného, novou zkušenost. Twitch je místo, kde lze narazit na široké spektrum nápadů. MinisterGold přišel s jedním takovým netradičním způsobem, jak doručit divákům let's play z oblíbené hororové série.

Dorazil totiž do veřejné knihovny se svým Steam Deckem a plánem dokončit Resident Evil 7. První tři dny streamoval z izolované kabinky, aby nerušil případným výkřikem. Poté ale vylezl z ulity přímo do veřejného prostoru mezi stoly a uličky.

Následovalo ještě osm streamů, MinisterGold ale nakonec hru úspěšně dokončil. Bylo to vůbec poprvé, kdy hrál některou z her Resident Evil série a také svou první hororovou hru obecně.

Normálně se věnuje například titulům ze světa Super Mario a dalším nezávislým a retro hrám. Sám dokonce streamoval při vývoji svých vlastních. Jeho výkon s Resident Evil tak byl v mnohém velikým krokem mimo komfortní zónu.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.