Přejít k hlavnímu obsahu

Hvězdné duo znovu pohromadě. Doublelift a Bjergsen míří do 100 Thieves

20. 11. 2022 | 12:50 League of Legends Spekulace
Dvě z největších legend nejvyšší severoamerické soutěže v League of Legends budou znovu nastupovat bok po boku. Přední esportový žurnalista LEC Wooloo přišel v sobotu s informací, že vedle Sørena „Bjergsen“ Bjerga bude v týmu 100 Thieves nastupovat také 29letý Yiliang „Doublelift“ Peng. Bývalí spoluhráči z TSM se tak znovu spojí pod jednou organizací a pokusí se společně uzmout americký trůn.
Bjergsen a Doublelift v roce 2019
Bjergsen a Doublelift v roce 2019
Zdroj: LoL Esports

Třikrát společně vyhráli LCS, v TSM stáli za posledním úspěšnou sezónou slavné organizace. Duo Bjergsen a Doublelift hlásí velkolepý návrat, tentokrát v dresu 100 Thieves.

Jen málokdo po debaklu na Worlds v roce 2020, kdy TSM skončili se skóre 0-6 beznadějně poslední, čekal, že ještě uvidí legendy LCS na Summoner's Riftu v jednom mančaftu.

Doublelift se ale po ukončení kariéry znovu vrací a cesty dvou hvězd se znovu zkříží. Bjergsen v posledním roce s Team Liquid nedosáhl na očekávané úspěchy, nepostoupil na mistrovství světa a po jedné sezóně s týmem znovu mění angažmá.

Příchod amerického ADC zároveň znamená, že William „UNF0RGIVEN“ Nieminen, jedna z nejslibnějších evropských nadějí, nebude nastupovat v hlavním týmu 100 Thieves. Na Švéda čeká akademie.

Na botlane by měl vedle Doublelifta nastupovat současný support již zmiňované akademie 100T Alan „Busio“ Cwalina. Jungle bude dál patřit Canu „Closer“ Çelikovi, toplane ovládne Milan „Tenacity“ Oleksij, další talent z akademie.

S týmem už do další sezóny nenastoupí Aleš „Freeze“ Kněžínek. Český trenér se podle LEC Wooloo stane hlavním koučem Evil Geniuses.

Očekávaná sestava 100 Thieves:

 Kanada Milan „Tenacity“ Oleksij
 Turecko Can „Closer“ Çelik
 Dánsko Søren „Bjergsen“ Bjerg
 Spojené státy americké Yiliang „Doublelift“ Peng
 Spojené státy americké Alan „Busio“ Cwalina

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).