Přejít k hlavnímu obsahu

OFICIÁLNĚ: Historický milník. Freeze jmenován hlavním koučem Evil Geniuses

22. 11. 2022 | 15:38 League of Legends Spekulace
Aleš „Freeze“ Kněžínek se po dvou letech konečně dočkal. Bývalý hráč Ninjas in Pyjamas nebo H2k se posunul z pozice asistenta trenéra do role hlavního kouče. Jeho novou štací se stal tým Evil Geniuses, kterému dal Freeze přednost před 100 Thieves, kde prožil poslední dva roky kariéry.
Aleš "Freeze" Kněžínek
Aleš "Freeze" Kněžínek
Zdroj: Riot Games

Další velký krok pro Aleše Kněžínka. Po nešťastném konci hráčské kariéry dostal Freeze šanci jako asistent trenéra v 100 Thieves, o dva roky později už přechází pod organizaci Evil Geniuses, kde povede účastníky posledního světového šampionátu i dva borce ze svého posledního celku.

Spolu s Freezem by totiž měli podle posledních informací nejen od LEC Wooloo přijít do EG ADC Ian „FBI“ Victor Huang a toplaner Kim „Ssumday“ Chan-ho. V Evil Geniuses tak skončí korejský mistr světa z  roku 2013 Jeong „Impact“ Eon-young a Kyle „Danny“ Sakamaki.

Další trojice reprezentantů EG z letošních Worlds v mančaftu zůstává. Konkrétně se jedná o Kacpera „Inspired“ Słomu, Josepha „jojopyun“ Joon Pyuna a Philippa „Vulcan“ Laflamma.

Předpokládaná sestava Evil Geniuses:

 Jižní Korea Kim „Ssumday“ Chan-ho
 Polsko Kacper „Inspired“ Słoma
 Kanada Joseph „jojopyun“ Joon Pyun
 Austrálie Ian „FBI“ Victor Huang
 Kanada Philippe „Vulcan“ Laflamme

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).