Přejít k hlavnímu obsahu

M4A4 vs. M4A1-S: Co se změnilo po posledním updatu?

22. 11. 2022 | 18:34 Counter-Strike 2 Zajímavost
Dlouhé měsíce vládla M4A1-S nad konkurenční M4A4. Tlumená CT zbraň byla jasnou volbou drtivé většiny hráčů CS:GO, rozdíl byl obří. Poslední update od Valve by měl poměry vyrovnat. M4A1-S je horší na delší vzdálenosti a v mnoha případech tak bude „pomalejší“ než M4A4. Kde hráči ucítí největší změny?
M4A4 vs. M4A1-S: Co se změnilo po posledním updatu?
M4A4 vs. M4A1-S: Co se změnilo po posledním updatu?
Zdroj: https://twitter.com/LionCS_

Největším rozdílem bude rychlost - konkrétně kolik kulek pošle nepřítele k zemi. Na blízkou vzdálenost hráči rozdíl po nové aktualizaci nepocítí. S oběma M4 budou stačit dvě rány (pokud jedna zasáhne hlavu). U M4A1-S do hrudi protivníka usmrtí čtyři kulky, M4A4 kulek pět.

Jak lze vyčíst z grafu níže, role obou zbraní se ale s přibývající vzdáleností mění. Silencovaná M4 už potřebuje pět kulek do hrudi přibližně od džungle do connectoru na Mirage. U headshotů je pád damage ještě mnohem výraznější.

99 damage na dvě rány i s headshotem dá M4A1-S na vzdálenost mezi CT a rampou na Mirage. U M4A4 nastává stejná situace až mezi dveřmi na midu a T spawnem na mapě Dust2.

M4A4 vs. M4A1-S
M4A4 vs. M4A1-S
: Reddit

V krajním případě už s M4A1-S nemusí stačit ani pět kulek, konkrétně z pitu na goose, opět na Dustu. Taková situace ale nastane jen ojediněle.

Jak se změny odrazí na podílu využívanosti obou zbraní ještě nelze přesně odhadnout. Další příklady toho, kdy už bude z M4A1-S pět výstřelů, sepsal na Twitteru Nick Todd.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).