Přejít k hlavnímu obsahu

České duo zazářilo ve Francii. Jak se vyvíjí evropské angažmá bývalých hráčů Entropiq a Sampi?

22. 11. 2022 | 12:31 Counter-Strike 2 Reportáž
Martin „zur1s“ Sláma a Simon „KWERTZZ“ Horák se v listopadu připojili k projektu The Prodigies. Ten má za cíl za pomocí profesionálních podmínek a týmového prostředí najít nadějným hráčům profesionální angažmá. Ambice potvrdila i víkendová účast na offline turnaji La Coupe 3, kde mimo jiné došlo k duelu proti dvojnásobnému nejlepšímu hráči světa.
KWERTZZ a zur1s
KWERTZZ a zur1s
Zdroj: koláž @kwt_cs (foto: PLAYzone)

„Zázračné děti“ z různých koutů Evropy spolu brázdí nejen vody ligy ESEA Main, kde mají působivou bilanci 7 výher a 1 prohry, ale o minulém víkendu zavítaly také do Francie. Prodigy Agency je totiž pozvala na třetí vydání místního turnaje La Coupe 3, kde nechyběla řada předních francouzských týmů nebo silný mix zmíněné agentury. Jérôme Coupez si pozval ostřílené borce v čele s Mathieu „ZywOo“ Herbautem.

Martin „zur1s“ Sláma a Simon „KWERTZZ“ Horák se svými parťáky z Francie, Švédska a Rumunska ovládli svoji skupinu a vzbudili v Paříži pozdvižení. V semifinále dokonce po dvou těsných mapách porazili známý celek LDLC OL s François „AMANEK“ Delaunayem a měli jistou medaili. Následně už bohužel nestačili na šampiony z GenOne a zmíněný mix Prodigy Agency. 3. místo je ale pro mladé naděje parádním úspěchem.

Po prvotním trialu se české duo bývalých hráčů Entropiq Prague nebo Sampi.Tipsport v týmu usadilo nastálo. Úroveň The Prodigies jde s každou sestavou stále výše a současné složení ukazuje opravdu parádní potenciál. O to je ještě krásnější, že jeho součástí jsou i dva čeští borci. Na letošním Tipsport MČR CS:GO sice skončili poslední, individuálními kvalitami ale oplývají a v Evropě to mohou dotáhnout daleko.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.