Přejít k hlavnímu obsahu

Změny v NAVI jsou na spadnutí? Z akademie se chystají vybrousit další diamant

22. 11. 2022 | 16:02 Counter-Strike 2 Spekulace
Zahraniční scénou kolují spekulace o konci působení Viktora „sdy“ Orudzheva v sestavě Natus Vincere. 25letý hráč přišel do NAVI v červnu jako dočasná náhrada za Kirilla „Boombl4“ Mikhaylova, ale nakonec v týmu vydržel až do IEM Rio Majoru. Jeho dny jsou ale možná sečteny.
Viktor „sdy“ Orudzhev
Viktor „sdy“ Orudzhev
Zdroj: ESL Gaming (Adela Sznajder)

Hostováním z MAD Lions si Viktor „sdy“ Orudzhev vysloužil nejdůležitější angažmá své kariéry. Hned při premiéře na BLAST Premier Spring Final pozvedl trofej nad hlavu, na IEM Cologne hned posléze skončili NAVI druzí. Zklamání ale přišlo ve čtvrtfinále ESL Pro League a hlavně i ve stejné fázi IEM Rio Majoru.

Statisticky to přitom byl právě sdy, který zaostával a z hlediska čísel se mu tolik nevedlo. Tým nakrátko bravurně doplnil, ale dlouhodobě nebyl tím pilířem pro výhru nejdůležitějších turnajů. Nejednou byl vidět Oleksandr „s1mple“ Kostyliev, jak s jeho playem není spokojen. Ve 25 letech se už moc posouvat nebude.

Náhradu si ukrajinská organizace měla vyhlédnout ve vlastní akademii. Nejde o Danyyla „headtr1ck“ Valitova, který už si v létě s týmem zahrál a nyní je na prodej, ale o 17letého Andrii „nipl“ Kukharskyiho. Jen si vzpomeňte si, jak neuvěřitelně do hlavní sestavy zapadl Valerii „B1T“ Vakhovskyi. Pokud by se tento tah znovu vydařil, NAVI by trefou dalšího jackpotu opět ušetřili. A to v NAVI Junior září teprve 14letý Adam „froz1k“ Nagornyi! Ne nadarmo trenér Andrii „B1ad3“ Horodenskyi platí za nejlepšího skauta v regionu.

Za bezmála půlroční hostování nebyl sdy povýšen do hlavní sestavy, po takové době už se tento krok očekává nedá. Chystanou akvizici nipla na Twitteru poodhalila známá postava CIS scény, Alexey „OverDrive“ Birukov. Stále jde ale jen o spekulaci, navíc do konce roku stále zbývají dva eventy okruhu BLAST Premier.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.