Přejít k hlavnímu obsahu

Mistrovství světa ve fotbale? Neymar, Casemiro a spol. si stejně najdou čas na CS:GO

23. 11. 2022 | 12:20 Counter-Strike 2 Zajímavost
O tom, že je brazilský fotbalista Neymar Jr. fanouškem videoher, se moc dobře ví. Proslulý špílmachr má své spolupráce ve Fortnite, CoD: Warzone a v neposlední řadě i v PUBG. Jeho číslem jedna je ale CS:GO. Stejně jako před čtyřmi lety v Rusku, tak i při tomhle mistrovství světa v Kataru v rámci odpočinku nedá dopustit na hraní se svými reprezentačními kolegy.
Neymar Jr. se potkal s týmem Vitality
Neymar Jr. se potkal s týmem Vitality
Zdroj: @itsdupreeh

Neymar, Casemiro, Gabriel Jesus, Lucas Paquetá a Everton Ribeiro. Tohle není jen pětice brazilských fotbalistů, ale také náruživců do CS:GO. Právě tenhle kvintet se před několika dny na platformě FACEIT přidal do Middle East Stars League, což je největší regionální soutěž, která vede až do slavné FPL. Společně se ještě do ostrých zápasů v místní lize nepřidali, ale mají na to v místě konání MS připraveny počítače.

Brazilská reprezentace už před čtyřmi lety při minulém šampionátu proslula svojí oslavou gólu po vzoru flashbang dance ze CS:GO. Tehdejší hráči v čele s Neymarem navíc prozradili, že pořádná oslava vítězství se neobejde bez herního sedánku. V národním týmu „Kanárků“ patří hraní her mezi oblíbené činnosti pro relax.

Možná vás nepřekvapí, že Brazilci v tom nejsou sami. Dle interview s dánským národním týmem mají vedle stolního tenisu a podobných aktivit nachystané i počítače a konzole, s nimiž vypomohli Astralis. Jesper Lindstrøm prozradil, že zatímco doma se snaží vyhrávat, v Kataru jde opravdu především o odreagování. S úsměvem ale podotkl, že se mu hraje špatně, protože je zvyklý na svůj domácí setup. Jeho spoluhráč Joachim Mæhle dokonce občas streamuje, z mistrovství světa má ale kvůli absenci více monitorů bohužel smůlu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.