Přejít k hlavnímu obsahu

Riot potrestal vlastního vývojáře 14denním banem! Čím se provinil?

23. 11. 2022 | 17:20 League of Legends Zajímavost
Herní designér Riot Games Ezra „Phlox“ Lynn údajně dostal 14ti denní zákaz hraní na svém účtu. Čím se provinil? Hrál šampiona Ryze, ten mu ale příliš nesedl a zanedlouho se dostavil trest rušivé chování ve hře, jako je trolling či úmyslný feeding a snaha prohrát zápas.
Ryze
Ryze
Zdroj: Riot Games

S koncem sezóny a nástupem nového patche přichází masivní změna algoritmu proti toxickým hráčům a také takzvaným interům, či feederům, což jsou hráči, kteří úmyslně spoluhráčům kazí hru.

Každý ale máme někdy špatný den a nedaří se. Někdy je takových dnů hned několik, i když se hráč snaží sebevíc. Soudě podle Phloxova OP.GG účtu má za sebou herní designér právě několik takových dní hraní hry, na které denně pracuje.

Přestože hrál pouze normální zápasy, nikoliv hodnocené, algoritmus neměl slitování. Phlox prohrál devět ze svých posledních třinácti her, většinou hrál postavu Ryze midu s novým itemem Rod of Ages.

Podle screenshotu, který Phlox údajně sdílel na Discordu, si LoL algoritmus nemyslel, že má jen špatné hry. Dostal 14denní zákaz činnosti za rušivé chování ve hře, jako je trolling, griefing, úmyslný feeding nebo úmyslná snaha prohrát zápas. 

„Myslím, že jsem neměl hrát Ryze,“ svěřil se vývojář na sociálních sítích. Modrý mág je notoricky jedním z nejtěžších šampionů na vybalancování. Obvykle si vede velmi dobře v kompetitivních zápasech, ale má také jednu z nejnižších procentuálních úspěšností v soloQ. I nyní má Ryze celosvětově 46,07% win rate v Platinum+ a ještě horší je v nižších divizích.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.