Přejít k hlavnímu obsahu

55 bug fixů! Nejčastěji opravovaný šampion League of Legends vás překvapí

24. 11. 2022 | 19:13 League of Legends Zajímavost
Bugy a různé chyby v herním vývoji jsou součástí League of Legends od samotného počátku. S každým patchem opraví Riot Games desítky chyb, jež se z velké části týkají šampionů. Podle dotesports.com je průměr 10-20 bug fixů na postavu, některé ale daleko přesahují průměr. Nejvíce se podle statistik League of Legends Wiki museli vývojáři zabývat Shacem.
League of Legends
League of Legends
Zdroj: Riot Games

Celkem 55krát byl Shaco k nalezení v Patch notes v sekci bug fixů. Jeden z nejstarších šampionů v League of Legends byl v posledních letech nejčastěji opravován kvůli své ultimátní schopnosti, naposledy museli vývojáři 17. listopadu opravit Shacovo W.

Na druhé příčce už se podle výpočtů dotesports.com objevuje známá firma Yasuo s 53 fixy. Žádný další šampion už se nad padesátku nedostal, 49 bugů a dělené třetí místo si připisují Sion s Rengarem. Ze všech medailistů je Yasuo jednoznačně nejnovějším šampionem (13. prosince 2013). Nejblíže mu je Rengar (21. srpna 2012).

Blízko vrcholu bude zřejmě brzy i Sylas, šampion, který se do League of Legends dostal až na začátku roku 2019. Za necelé čtyři roky už bylo u Sylase opraveno 38 bugů. O dva roky „mladší“ Viego má na svém kontě jen o čtyři bugy méně.

Neoficiálním králem chyb je Mordekaiser. Ten má za sebou sice jen 16 bug fixů, v roce 2017 ale jeden z hráčů seřadil více než 180 Mordekaiserových bugů.

Od svého releasu má podle Dotesports nejméně bug fixů Zac, jenž se v Patch notes objevil čtyřikrát. Shenovi se podobné „pocty“ dostalo pětkrát, Tryndamerovi šestkrát. Sedmičku u sebe mají Olaf a Tristana.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).