Přejít k hlavnímu obsahu

NEOFRAG a další zaváhání OG. Na BLAST Premier Fall Finals nevyhráli ani mapu

24. 11. 2022 | 14:44 Counter-Strike 2 Reportáž
Rok 2022 sice ještě neskončil, již nyní však lze tvrdit, že v OG jej nebudou hodnotit příliš pozitivně. Po změnách v sestavě se sice kvalifikovali na svůj první Major a vyhoupli se na 8. místo světového žebříčku, jinak jsou ale úspěchy spíše dílčího kalibru. Adamu „NEOFRAG“ Zouharovi se navíc střídají povedené turnaje s těmi nevydařenými. Přesně takový byl i ten v Kodani.
Adam „NEOFRAG“ Zouhar na BLAST Premier Fall Final 2022
Adam „NEOFRAG“ Zouhar na BLAST Premier Fall Final 2022
Zdroj: HLTV.org (Josip Brtan)

Royal Arena v hlavním městě Dánska v tomto týdnu hostí vyvrcholení podzimní sezóny BLAST Premier. Právě na turnajích v rámci tohoto ekosystému se OG dařilo ze všeho nejvíce, po letním semifinále a úspěšných podzimních skupinách věřili v úspěch také nyní. Místo toho však vypadli z turnaje jako první.

Hned v úvodním zápase podzimního finále OG nestačili na FaZe Clan rozdílem několika tříd, na obou mapách utržili debakl a v součtu uhráli jen 9 bodů. V následném duelu o přežití v turnaji se proti nim sice Ninjas in Pyjamas zapotili, ale ani dvojité prodloužení OG nepomohlo. Bez výhry jediné mapy se s Kodaní loučí.

Okruh BLAST Premier pro OG letos ještě končit nemusí. Evropský celek se aktuálně nachází na poslední bodované příčce zajišťující postup na World Final. Přeskočit jej může už jen Team Liquid, který by musel skončit druhý, zatímco Heroic a G2 by turnaj nesměli vyhrát. Pro OG by mohlo jít o poslední šanci na letošní úspěch.

Spolu s výkony celého týmu je na jako houpačce také Adam „NEOFRAG“ Zouhar. Tomu se i přes vypadnutí vydařil IEM Rio Major, nyní ale opět spadl do průměru, který v kontextu celé sestavy zachraňovali jen Abdul „degster“ Gasanov a Shahar „flameZ“ Shushan. Český hráč s konzistencí na tier 1 úrovni zatím bojuje.

BLAST Premier Fall Final bude probíhat až do neděle, sledovat zápasy můžete na našem Twitch kanále.

BLAST Premier Fall Final
BLAST Premier Fall Final
: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.