Přejít k hlavnímu obsahu

Mistr světa jde do vězení. Za prodej marihuany mu soud udělil čtyřletý trest

24. 11. 2022 | 17:17 League of Legends Kauza
Bývalý profesionální hráč League of Legends Lau Kurtis „Toyz“ Wai Kin byl loni na Tchaj-wanu poprvé stíhán za prodej marihuany. Většina asijských zemí cokoli spojené s drogami tvrdě trestá, Tchaj-wan není výjimkou. Soud poslal 30letého bývalého midlanera Taipei Assassins 24. listopadu na více než čtyři roky za mříže.
Lau Kurtis "Toyz" Wai Kin míří do vězení
Lau Kurtis "Toyz" Wai Kin míří do vězení
Zdroj: Esportimes

Lau Kurtis „Toyz“ Wai Kin je nyní již bývalý profesionální hráč a trenér z Hong-Kongu. Prorazil v tchaj-wanském týmu Taipei Assains, se kterým vyhrál v pořadí druhý světový šampionát v League of Legends. Někdejší mistr světa před pár lety ukončil kariéru a ze světa esportu zmizel.

Novinkové portály začal znovu plnit až v loňském roce, kdy byl na Tchaj-wanu stíhán za údajný prodej marihuany.

V září roku 2021 byl držitel trofeje zatknut. Policie na různých místech zabavila obrovské množství zakázané látky. Zatímco byl Toyz ve vazbě, soud ho shledal vinným a udělil mu kauci ve výši 1,5 milionu tchajwanských dolarů (něco přes 1,1 milionu Kč).

Na Tchaj-wanu je marihuana droga II. třídy a držitel může být odsouzen k deseti letům vězení. Během procesu Toyz přiznal vinu. Obhájce tvrdil, že klient z Hongkongu nebyl obeznámen s tchajwanskými zákony, a doufal, že soud udělí mírnější trest. Případ byl uzavřen ve čtvrtek 24. listopadu ráno a jak již bylo řečeno, rozsudek činí čtyři roky a dva měsíce. Toyz tak vyvázl s nižším trestem.

Tvrdá Asie

Na pevninské Číně je držení více než 150 kg marihuany je rozsudkem smrti. V Singapuru, Malajsii nebo na Filipínách může být viník poslán do vězení na doživotí nebo případně odsouzen k trestu smrti. Pokud by Toyz zůstal ve svém rodném Hong-Kongu, hrozil by mu maximální trest v podobě 3 roků odnětí svobody.

Zdroj: Yahoo
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.