Přejít k hlavnímu obsahu

Umírá CS:GO? Vůbec ne, prožívá nejlepší období od posledního lockdownu

28. 11. 2022 | 08:00 Counter-Strike 2 Zajímavost
Je to častá diskuze. Dokáže Counter-Strike i po dvaceti letech konkurovat novým titulům? Bude i nadále mezi elitou i přes často kritizovaný přístup Valve? Podle statistik steamcharts.com je odpověď na obě otázky pozitivní. Od letošního srpna hráčský peak vždy překonal jeden milion. Listopad se dokonce vyrovnal začátku roku 2021, kdy řádila jedna z vln koronaviru.
Counter-Strike: Global Offensive
Counter-Strike: Global Offensive
Zdroj: Valve (s povolením)

Ani menší počet updatů hráče Counter-Striku od populární střílečky z dílny Valve neodradil. Statisíce se každý den vydají na servery a otestují svůj aim. Měsíční průměry se od začátku koronavirové pandemie drží nad půl milionem, peak pak často přesahuje milion.

Historický rekord byl překonán v dubnu 2020 na začátku pandemie. Tehdy běžel Counter-Strike: Global Offensive na počítačích více než 1,3 milionu hráčů.

V listopadu přilákalo CS:GO 1,13 milionu uživatelů, průměr dosahuje 625 tisíc aktivních hráčů. Od června loňského roku jde o třetí nejvyšší průměr a vůbec největší peak. Důvody vysokého počtu hráčů jsou především dva. Tím prvním je brazilský Major. Největší světové turnaje vždy přilákají nové i bývalé hráče, která naláká ten nejlepší Counter-Strike v podání top borců.

Tím druhým je nedávno vydaný update, který po dlouhé době znovu změnil map pool a nahradil Dust2 Anubisem.

Lze předpokládat, že počet hráčů se nebude nikterak rapidně snižovat. Zimní měsíce jsou pro CS:GO příznivější a jeden milion by měl být i nadále minimem.

Kolik hráčů zapne CS:GO?
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).