Přejít k hlavnímu obsahu

Problém FIFA 23: trh s hráči strádá, hodnotu má pouze Mbappé, propast se prohlubuje

27. 11. 2022 | 15:30 EA SPORTS FC 24 Zajímavost
Historie se opakuje. Přestupový trh ve fotbalovém simulátoru od EA Sports není v dobrém stavu a většina karet má pramalou hodnotu. Situace je stejně jako v loňském ročníku nejhorší mezi zlatými kartami, kde se nad milionem drží pouze Kylian Mbappé, nejblíže mu je Neymar Jr na 220 tisících. Obří propast mezi hlavní hvězdou a zbytkem pole.
Mbappé ve FIFA 23
Mbappé ve FIFA 23
Zdroj: EA Sports (s povolením)

Pro hráče je situace na přestupovém trhu náročná. Vydělat na lepší karty díky odměnám a balíčkům je téměř nereálné, šance na otevření hodnotného fotbalisty je téměř nulová. A rating už není zárukou vyšší ceny, především mezi zlatými kartami.

Vždyť jediný zlatý hráč s ratingem alespoň 90, jenž má hodnotu nad 100 tisíc mincí, je již zmiňovaný Kylian Mbappé. Druhý v řadě je Cristiano Ronaldo, za nějž podle dat futbin.com zaplatí hráči přibližně 90 tisíc. Pryč jsou doby, kdy zisk podobného borce znamenal obří profit a radost.

Propast mezi středně silnými hráči a naprostou elitou je obří. Na nejlepší karty dosáhnou většinou jen ti, kdo investují do balíčků, nebo mají veliké štěstí. Aby si například uživatelé mohli pořídit nejlevnější verzi Pelého, museli by 35krát prodat Lionela Messiho, jednu z nejvýše hodnocených zlatých karet.

Speciálních karet je čím dál víc. Více hráčů na vyzkoušení je rozhodně pozitivem, které ocení nejeden „fifař“. Karty jsou také relativně levné, tudíž jsou dostupnější. Tím se ale znovu zmocňuje propast mezi kartami dobrými a kartami skvělými.

Silný mančaft může mít téměř kdokoli. Na opravdovou špičku je ale ohromně těžké dosáhnout. Téměř nereálné. 

Top 5 nejdražších zlatých karet (27. 11.)
HráčCena
Kylian Mbappé1 030 000
Neymar Jr222 000
Cristiano Ronaldo90 000
Mohamed Salah80 000
Virgil van Dijk79 500
Štítky: fifa
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).