Přejít k hlavnímu obsahu

Jedinečnou mezinárodní soutěž vyhráli Maďaři, ve finále přehráli zástupce ze Slovenska

27. 11. 2022 | 15:54 League of Legends Wild Rift Reportáž
Esports CUP powered by Telekom a T-Mobile je minulostí. 24 amatérských celků z Česka, Slovenska a Maďarska se utkalo v unikátním turnaji, během kterého si mohly vyzkoušet profesionální podmínky a zažít jeden den v kůži esportovce. Po národních soutěžích se odehrálo i mezinárodní finále, které ovládl maďarský tým Ez mag az.
Vítězové českého Esports CUP powered by T-Mobile
Vítězové českého Esports CUP powered by T-Mobile
Zdroj: Instagram Inside Games

Z každé země se zúčastnilo turnaje osm mančaftů, které se nejdříve utkaly v národním kole. Týmy byly rozděleny do skupin po čtyřech, z každé skupiny postoupila nejlepší dvojice do play-off. Top 2 následně postoupila do mezinárodních bojů, vítěz si jako bonus odnesl 5x projektor Samsung Freestyle.

Finále české soutěže vyhráli Inside Games Challengers, kteří si poradili se SpectruM. Na Slovensku vládla ESTUBA, jež obsadila postupové příčky spolu s Luník 9. V Maďarsku se nejlépe dařilo Ez mag az, druzí skončili Lenovo Legion Honvéd.

Mezinárodní kolo na Summoner's Rift vyslalo šest týmů, nejdříve znovu ve skupinách, tentokrát po třech.

Skupina A byla pořádně zamotaná. Všechny celky získaly po třech bodech, rozhodovat muselo pravidlo tiebreakeru. Nejrychlejší vítězství si připsal maďarský mančaft, jenž o 17 sekund předčil české IG Challengers a zabránil tak česko-slovenskému grand finále. Skupinu B si totiž podmanila ESTUBA.

Samotné finále bylo až překvapivě jednostranné. Ez mag az slovenský tým totálně přejeli a slavili tak absolutní vítězství. ESTUBA se musela spokojit s druhou příčkou.

Ještě před začátkem League of Legends turnaje se uskutečnil showmatch ve Wild Riftu. Na Slovensku se proti sobě postavili Žolík a Redy, známé tváře Twitch streamů. V Česku si to na Riftu rozdaly XOKaja a Shil0u, jedny z nejsledovanějších streamerek u nás.

Mezi pány byl lepší Žolík, jehož sestava ovládla obě utkání. Ženský souboj mezi X0Kajou a Shil0u skončil remízou.

Projekt Esport CUP powered by T-Mobile vám přinesl mobilní operátor T-Mobile, výrobce židlí té nejvyšší kvality DXRacer a jedinečný vzdělávací prostor Magenta Experience Center. Slovenský turnaj se uskutečnil díky podpoře Telekomu.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).