Přejít k hlavnímu obsahu

Bez ztráty mapy. Slovenská hráčka znovu ovládla milionovou soutěž

28. 11. 2022 | 09:20 Counter-Strike 2 Reportáž
ESL Impact 2 zná své vítězky. Stejně jako v první sezóně, tak i v té druhé se z titulu radovala evropská sestava Nigma Galaxy. Část z výhry 50 tisíc dolarů (v přepočtu asi 1,17 milionu korun) pro sebe získala i Katarína „Kat“ Vašková, slovenská profesionální hráčka CS:GO. Její celek ovládl soutěž bez ztráty mapy.
Tým Nigma Galaxy
Tým Nigma Galaxy
Zdroj: twitter.com/@OskarGranered

Třetí LAN turnaj roku, třetí trofej. Taková je letošní bilance Nigma Galaxy. Tým složený z většiny z ruských hráček absolutně dominuje světové scéně a svou formu potvrdil i na finále ESL Impact 2.

Skupinová fáze nemohla být pro Evropanky úspěšnější. HSG fe porazily 16:10, v zápase o přímý postup přejely CLG Red 16:3. Mounira „GooseBreeder“ Dobie a spol. byly na Katarínin tým krátké. Hladký průběh první fáze byl pro Nigma Galaxy ideální vstupenkou do play-off.

Do něj vstoupily šampionky první sezóny opět ve velkém stylu. Znovu dvě mapy, znovu jen třináct prohraných kol. Tentokrát proti jednomu soupeři - NOFEAR5. 16:8 na Mirage, 16:5 na Ancientu. Druhý tým skupiny B na Nigma Galaxy nestačil a s turnajem se rozloučil již v semifinále.

Boj o zlato proti Kataríně Vaškové postavil ženskou skvadru FURIA. Stejně jako v první sezóně ESL Impact a ve Valencii musel o šampionkách rozhodnout brazilsko-evropský souboj.

Mapy byly identické jako v semifinále mezi Nigma Galaxy a NOFEAR5 - Mirage a Ancient. Podobný byl také výsledek. Na Mirage povolila evropská sestava FURIA jen pět kol, na Ancientu došel mač až do třicátého kola. Jako celou soutěž jej ale Nigma Galaxy zvládly a potřetí v sezóně slaví cenné turnajové vítězství.

„Potřetí světové šampionky, za celý rok neporažené. Děkuji všem za podporu,“ slavila triumf na sociálních sítích slovenská hráčka. Ženský Counter-Strike má svou vládnoucí dynastii a jednou z královen je Slovenka Katarína „Kat“ Vašková.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).