Přejít k hlavnímu obsahu

Dánské slzy radosti. Heroic na domácí půdě v parádním finále přehráli FaZe

27. 11. 2022 | 21:55 Counter-Strike 2 Reportáž
Heroic to dokázali. Konečně pozvedli před diváky na offline turnaji jednu z nejcennějších trofejí Counter-Striku. Tým vedený Casperem „cadiaN“ Møllerem porazil v epickém finále BLAST Premier Fall Finals FaZe 2:1. Nejepším hráčem grand finále se stal se skóre 71/59 teprve 19letý Jakob „jabbi“ Nygaard.
Heroic slaví vítězství
Heroic slaví vítězství
Zdroj: Twitter BLAST

Lepší finále si dánské publikum nemohlo přát. Proti sobě se postavily dvě z největších osobností severského Counter-Striku - Finn „karrigan“ Andersen a Casper „cadiaN“ Møller. První jmenovaný je miláčkem dánského publika, ale jako jediný Dán v dresu FaZe byl proti pětici v dresu Heroic v oslabení. Atmosféra ale byla pro oba týmy vynikající. 

Velikou měrou napomohli k perfektní kulise borci na serveru. Jejich souboj byl totiž dechberoucí a finále BLAST Premier Fall Final se zařadilo mezi nejlepší v roce 2022.

Start do série měli lepší FaZe. Získali úvodních pět kol na Overpassu a měli přesnou mušku. Heroic se ale rychle oklepali, vrátili se do zápasu a svou teroristickou stranu dokonce vyhráli 8:7. Na CT straně si cadiaN a spol. pohlídali své planty a na Inferno šli ve vedení.

Začátek druhé mapy byl o poznání vyrovnanější, výsledek první poloviny byl ale stejný - 8:7 pro dánskou pětici. Druhá polovina byla znovu rozhodující, tentokrát na CT excelovali FaZe. Z posledních sedmi kol jich mezinárodní mix vyhrál šest. Rozhodnout musela Mirage.

Výhodu úvodní CT strany měli stejně jako na Infernu Heroic a využili ji naplno. Z patnácti obranných kol jich zvládli rovnou jedenáct a položili tak perfektní základ pro úspěšnou T-side.

Jenže FaZe se nedali tak jednoduše. Napodobili CT představení svého soupeře a šlo se do prodloužení. V něm došel FaZe dech a zmohli jen na jedno kolo. Nic víc. Heroic tak mohli po výhře 19:16 slavit historický triumf.

Pro norskou organizaci i samotné hráče jde o historický triumf. Konečně se dočkali velkého vítězství na LAN. K tomu všemu před narvaným dánským publikem.

Heroic si ziskem titulu pojistili pozici světové dvojky a přiblíží se prvním Outsiders. CS:GO scénu čeká už jen světové finále BLAST, které začíná 14. prosince. 

BLAST Premier Fall Final
BLAST Premier Fall Final
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).