Přejít k hlavnímu obsahu

OFICIÁLNĚ: Faker prodloužil smlouvu s T1. Fanoušky šokovala délka kontraktu

28. 11. 2022 | 12:01 League of Legends Přestup
Pohádka pokračuje. Lee „Faker“ Sang-hyeok bude i nadále oblékat dres korejské organizace T1. Legendární midlaner se po stříbru na letošním mistrovství světa rozhodl v týmu pokračovat a v roce 2023 tak načne jedenáctý rok ve stejných barvách. Samotné prodloužení smlouvy překvapením není, údiv vyvolal fakt, že se Faker T1 upsal na další tři roky. Ze strany korejské hvězdy netradiční krok.
Faker na letošních Worlds
Faker na letošních Worlds
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Korejská organizace v pondělí ráno oznámila prodloužení smlouvy s legendárním Lee „Faker“ Sang-hyeokem. 26letý midlaner a spolumajitel bude v T1 působit další tři roky.

Rozhodl se tak navzdory lákavým nabídkám, které v posledních dnech obdržel, ať už z čínské LPL nebo amerického LCS. Svou profesionální kariéru Faker pravděpodobně ukončí v klubu, se kterým je spojen od začátku své profesionální kariéry.

Vedle oznámení o prodloužení smlouvy s Fakerem oznámili T1 také podpis smlouvy s trojicí trenérů. Jsou jimi Kim „Roach“ Kang-hee, Kim „Sky“ Ha-neul a Lim „Tom“ Jae-hyeon. Všichni budou v roce 2023 pracovat po boku hlavního trenéra týmu Bae „Bengi“ Seong-woonga.

Kromě Fakera zůstávají v týmu T1 jeho spoluhráči Choi „Zeus“ Woo-je, Mun „Oner“ Hyeon-jun, Lee „Gumayusi“ Min-hyeong a Ryu „Keria“ Min-seok.

Pětice se společně zapsala do historie LCK, když vyhrála jarní část nejvyšší korejské soutěže bez jediné prohry. V letním splitu 2022 se T1 podařilo postoupit do finále LCK i do finále mistrovství světa. V roce 2023 budou cíle opět jen ty nejvyšší.

Sestava T1 pro rok 2023:

 Jižní Korea Choi „Zeus“ Woo-je
 Jižní Korea Mun „Oner“ Hyeon-jun
 Jižní Korea Lee „Faker“ Sang-hyeok
 Jižní Korea Lee „Gumayusi“ Min-hyeong
 Jižní Korea Ryu „Keria“ Min-seok

Študent, ktorého viac zaujíma esport ako vlastné štúdium. Píšem články najmä z prostredia League of Legends. Vo voľnom čase hrám rád ARAMky, TFT, či sledujem klasické športy.