Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 5 CDM: Kdo vám ve FIFA 23 parádně pokryje střed zálohy?

29. 11. 2022 | 12:55 EA SPORTS FC 24 Žebříček
Vybrali jsme pět defenzivních záložníků v cenovém rozmezí mezi 20 - 200 tisíci mincí, kteří patří ve FIFA 23 mezi špičku. V potaz jsme brali především herní projev hráčů a samotné statistiky. Pětice fotbalistů byla vytipována především na základě komunitního hodnocení na FIFA Redditu a webu futbin.com. Několik borců doporučil také Jan „Emerickson“ Krupička, streamer a reprezentant Sparty. Všichni vybraní hráči mají alespoň jednu z volitelných pozic CDM. Vyřazena byla SBC, kompletní pětice je k mání na přestupovém trhu.
Moussa Sissoko
Moussa Sissoko
Zdroj: https://areajugones.sport.es/

Denis Zakaria - 86

Švýcarský středopolař v top 5 nikoho nepřekvapí. Denis Zakaria patří od začátku FIFA mezi top CDM, jeho základní zlatá karta byla v prvních týdnech jednou z nejpopulárnějších. Path to Glory verze záložníka Chelsea je nejdražší, ale zároveň nejsilnější kartou z naší pětice.

Síla 90, agrese 91, styl běhu Lengthy. Jen těžko naleznete v ceně kolem 200 tisíc lepší defenzivní záložní štít. Karta navíc může být ještě upgradnuta, pokud Švýcarsko postoupí do další fáze právě probíhajícího MS ve fotbale v Kataru.

Denis Zakaria
Denis Zakaria
: futbin.com

Seko Fofana - 86

Hlavní pozicí Out of Position karty záložníka RC Lens je CB, alternativně ale může být postaven do role CDM. A tam Seko Fofana exceluje.

Historie se opakuje. Stejně jako ve FIFA 22, kdy v nejednom týmu pobíhal POTM Fofana, i v současném ročníku se reprezentant Pobřeží slonoviny těší veliké oblibě. Stejně jako Zakaria je Fofana Lengthy a pyšní se vynikajicí fyzičkou. Fofana odběhá celých 90 minut.

Seko Fofana
Seko Fofana
: futbin.com

Moussa Sissoko - 86

Další borec z francouzské ligy, tentokrát oblékající dres FC Nantes. Bývalý hráč Tottenhamu Hotspur patří dlouhodobě mezi záložníky druhého sledu, kteří naleznou využití hlavně ze startu každoročního cyklu FIFA.

Letošní ročník pro Moussu Sissoka tolik příznivý nebyl, ale vše bylo vynahrazeno během proma Rulebreakers. Jde o třetího a zároveň posledního hráče z našeho seznamu se stylem Lengthy. Karta není z nejnovějších, za 80 tisíc odvede svůj kus práce.

Moussa Sissoko
Moussa Sissoko
: futbin.com

Thomas Delaney - 86

Dán neprožil povedený světový šampionát. Zkušený borec se v zápase proti Tunisku zranil a vyřadil se po zbytek turnaje mimo hru. Jeho Path to Glory se ale i tak může dočkat dalšího upgradu, pokud Dánsko postoupí ze základní skupiny.

V základu je Thomas Delaney Controlled, s Architectem se ale dostane na populární Lengthy. Jako defenzivní záložník je 31letý Dán velmi dobrou budget variantou. Žádná z jeho obranných statistik neklesá pod 80, na CDM se hodí i Low/High workrate.

Thomas Delaney
Thomas Delaney
: futbin.com

Zambo Anguissa - 87

Všestranný sportovec v dresu Lazia. Jedinou slabou stránkou jsou jeho střely, to je ale pro defenzivního záložníka ten nejmenší problém.

Defenzivně je na tom Zambo Anguissa velice dobře. Stamina, síla a agrese mají průměr 90, v záloze zachytí spoustu balónů a dobře je pak dokáže rozdat (90 short passing). S Anchorem, Architectem i Marksmanem je Zambo Lengthy, což ho posouvá na ještě vyšší úroveň.

Zambo Anguissa
Zambo Anguissa
: futbin.com

Mimo pětku se umístili Franck Kessié a Gini Wijnaldum. První jmenovaný má dvě verze, obě mohou najít cestu do jedenáctek hráčů FUT. Základní karta Kessiého má cenovku 5,5 tisíce, OTW se do výběru nedostala kvůli nedostupnosti - vyšla jen jako SBC.

Gini Wijnaldum vypadá statisticky výborně, vyšel ovšem teprve 25. listopadu a není tak dostatečně otestovaný.

SBC je také Champions League karta Ismaëla Bennacera, proto nebyla započítána.

Štítky: fifa, top 5
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).