Přejít k hlavnímu obsahu

Podvod ze strany EA? Žádné peníze ze skinů, zlobí se tvůrkyně obsahu

30. 11. 2022 | 19:40 Apex Legends Kauza
Populární streamerka Lululuvely během svého vysílání tvrdila, že tvůrci obsahu nedostali od EA zaplaceno za spolupráci při designování nových skinů. ES se prý na poslední chvíli rozhodlo, že jejich jména nebudou zahrnuta na položkách ve hře a nedostanou za ně ani žádnou finanční odměnu.
LuluLuvely obviňuje EA
LuluLuvely obviňuje EA
Zdroj: Twitch

Zatímco střelba, míření a postavy jsou bezesporu nejdůležitějším aspektem Apex Legends, nesmírně důležitým prvkem, stejně jako v jiných titulech, je také kosmetika. Vzhledem k tomu, že určité skiny lze získat pouze po omezenou dobu, nebo jsou v očích hráčů naprosto potřebné, jsou někteří hráči ochotni sáhnout hluboko do peněženky.

Přesně to byl určitě případ skinů, které jsou představeny na oslavu třetího výročí Apexu v únoru 2022 a byly zahrnuty do odměn ve hře. EA vybralo řadu populárních osobností z komunity a dalo jim šanci navrhnout skin zbraně ve spojení s umělcem. Streamerka LuluLuvely s 1,3 miliony sledujících na Twitchi,  byla jednou z poctěných a tvrdila, že platforma jim za to zaplatí. To se ale podle všeho nestalo, ba co víc, dokonce ani nezmíní jejich jména.

Během nedávného streamu 2 se LuluLuvely rozhodla promluvit o skinu Aftershock Wave R-301, který pomáhala navrhnout s umělkyní lilakeyLK. Podle Lulu ji EA kontaktovala den před vydáním skinů s poněkud zarážející zprávou. „Jméno nebude vůbec spojeno se skinem, ani z něj nedostanete žádné peníze“, stálo v ní. To streamerku a bývalou členku organizace NRG pochopitelně frustrovalo, protože necítí, že by se jí dostalo nějakého „uznání“ ze spolupráce jako celku.

Aby toho nebylo málo, obrátila se poté na EA ohledně problému a jejich odpovědí bylo že „zmíní“ její jméno v příspěvku na blogu Collection Event. EA zatím nekomentovala tvrzení Lulu a to, zda měli původně v úmyslu zaplatit tvůrcům za spolupráci. Prozatím si streamerka rozhodla dát pauzu od Apexu a místo toho hraje Overwatch 2 nebo Warzone 2.0.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.