Přejít k hlavnímu obsahu

Česká reprezentace v těsné bitvě nestačila na Německo. Zítra už nesmí prohrát

2. 12. 2022 | 11:33 Counter-Strike 2 Reportáž
Mistrovství světa národních týmů v CS:GO začalo pro český výběr Štěpána Macha soubojem proti Německu. Jeden z nejsilnějších celků na turnaji prokázal svoji sehranost a v napínavé koncovce si připsal první výhru. Česko prohrát už znovu nesmí, pokud pomýšlí na postup.
Dominik „blogg1s“ Janita
Dominik „blogg1s“ Janita
Zdroj: Štěpán Mach (s povolením)

Český nároďák byl nalosován do skupiny E. Vedle nepříjemné sestavy Německa se zde nachází i Černá Hora a Belgie. Hlavní kandidáti na dvě postupová místa do play-off kvalifikační části MS jsou tedy jasní.

Začátek turnaje ale nabídl důležitou bitvu favoritů. Německo se s českým výběrem proškrtalo na mapu Inferno, kde naši západní sousedé od počátku dominovali. K vedení 7:0 největší měrou přispěl Marcel „hyped“ Köhn, který zakončil první polovinu se skóre 24:4 a spolu s Davidem „prosus“ Hessem udávali tempo. Češi se ale chytili a snížili na 6:9. Přesunuli se navíc za obranu, která jim šla o poznání lépe.

Hypedovi se však na české straně vyrovnával Dominik „blogg1s“ Janita, který dva zmíněné německé borce brzy dohnal na hodnotě přes 30 killů. Jak komentátoři Bananides a Straty několikrát podotkli, tak bylo až nezvyklé, kolik kol rozhodovaly noscopy obou sniperů. Ani jeden však nedovedl svůj tým k výhře v základní hrací době, a hned na úvod mistrovství světa jsme se tak dočkali napínavé bitvy s prodloužením.

Česká CS:GO reprezentace po zápase s Německem
Česká CS:GO reprezentace po zápase s Německem
Foto: Štěpán Mach (s povolením)

Vyrovnaná koncovka ale reprezentantům a akademikům známé organizace BIG vyšla na jedničku. Češi po prohrané první straně sice srovnali na 17:17, ale dvě zbývající kola už Němci vyhráli a udělali první krok za postupem do vyřazovací části. Druhým úspěšným týmem prvního kola skupiny E byla Černá Hora, která na mapě Overpass dokázala porazit 16:13. „Éčko“ je tak prozatím tou nejvyrovnanější skupinou turnaje.

Pokračování české cesty nabídne zítřejší noc. Od 2:00 našeho času se tým kapitána Michala „leckr“ Kadlíčka postaví Belgii, v 8:40 se pak celá skupina uzavře duelem proti Černé Hoře. V ideálním případě potřebují Češi dvakrát zvítězit. „Myslím si, že do dalšího zápasu to zvládneme snad úplně v pohodě. Doufejme, že postoupíme, tak dojděte fandit na Twitch PLAYzoneCZ,“ nehází blogg1s flintu do žita a láká české fanoušky na stream.

První vystoupení nevyšlo ani Slovensku, které prohrálo s Norskem jasně 5:16. Ráno se však bude snažit vyrovnat svoji bilanci v důležitém zápase proti Bosně a Hercegovině, která již zametla s Maltou 16:1.

Česká reprezentace:

 Česká republika Dominik „blogg1s“ Janita
 Česká republika Michal „leckr“ Kadlíček
 Česká republika Josef „MoriiSko“ Maurenc
 Česká republika Filip „AJTT“ Dolenský
 Česká republika Jan „HONES“ Urválek

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.