Přejít k hlavnímu obsahu

Český hráč posiluje tým pětinásobných Major šampionů a vicemistrů světa!

2. 12. 2022 | 14:59 Dota 2 Přestup
Před novou sezónou se na profesionální Dota 2 scéně děje mnoho zajímavých přesunů. Jeden z nich má nyní na starosti i přední český midlaner, Miroslav „BOOM“ Bičan. Ten se po své premiéře na světovém šampionátu opět posune na vyšší level, posílí totiž slavný Team Secret.
Miroslav „BOOM“ Bičan
Miroslav „BOOM“ Bičan
Zdroj: Team Secret

Jedenáctý světový šampionát byl pro Česko přelomový. Na největším turnaji světa esportu se totiž poprvé od roku 2011 ukázal víc než jeden český hráč. Miroslav „BOOM“ Bičan se svými Gaimin Gladiators předčil Jonáše „SabeRLight-“ Volka a odnesl si necelých 1,8 milionů korun za dělené 9. místo. Míří ale ještě výše.

Hráč, který od roku 2020 patří do evropské špičky, totiž během šampionátu už věděl, že po něm už součástí týmu nebude. Angažmá si navíc našel opravdu prvotřídní. 22letý midař dnes oficiálně posílil Team Secret, což je ve světě Doty 2 jedna z nejúspěšnějších organizací. Pět titulů z Majoru, druhé a třetí místo z posledních dvou světových šampionátů, a tak bychom mohli pokračovat. Na Bičana čeká velká výzva.

Team Secret každoročně patří mezi hlavní aspiranty na zisk nejcennější trofeje Aegis of Champions. Kolem matadora Clementa „Puppey“ Ivanova se letos obměnila většina sestavy, tu další si po zisku titulu vicemistra světa vynutil Michał „Nisha“ Jankowski. Ten do týmu před čtyřmi lety přišel jako velká naděje a v těchto šlépějích bude chtít jít i český borec. V novém působišti už se chystá na novou sezónu.

Štítky: DotA 2, Team Secret, BOOM
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.