Přejít k hlavnímu obsahu

Česko i Slovensko na mistrovství světa končí. Na závěr si připsali alespoň čestnou výhru

3. 12. 2022 | 14:55 Counter-Strike 2 Reportáž
14. ročník mistrovství světa pro českou i slovenskou týmovou výpravu bohužel končí už ve skupinách kvalifikace. Slovensko nemohlo postoupit už po nepovedeném první dni, šance českého výběru vyhasly po začátku dne druhého. Oba celky ale fanouškům dopřály alespoň jeden zářez na závěr prestižního turnaje, který se letos koná v oblíbené destinaci Bali.
Česká CS:GO reprezentace na mistrovství Evropy
Česká CS:GO reprezentace na mistrovství Evropy
Zdroj: Štěpán Mach (s povolením)

Český CS:GO tým v noci ze čtvrtka na pátek nestačil na silné Německo. Bylo jasné, že pro postup je potřeba dvakrát zvítězit, o osudu ale rozhodl už následující zápas s Belgií. Veto došlo na mapu Nuke, kde Češi vyhráli T stranu 8:7 a měli zápas parádně rozehraný. Belgičané ale začali skóre otáčet a jejich útok byl opravdu účinný. Klíčové 28. kolo se českému výběru vůbec nevydařilo a Belgie zvládla koncovku v poměru 16:13.

Cenou útěchy je alespoň vítězství na závěr skupiny. V souboji o třetí místo se český nároďák postavil Černé Hoře, kterou porazil rozdílem třídy 16:7 na mapě Mirage. Hvězdou zápasu byl Dominik „blogg1s“ Janita, jenž za 23 kol nasázel neuvěřitelných 34 killů. Skupinu E vyhrálo Německo, které Belgii udolalo 16:9.

Stejný scénář mělo také počínání slovenského týmu. Po dvou prohrách z předchozího dne na něj čekalo už jen rozloučení proti Maltě, jenž Slovensko zvládlo hladce poměrem 16:5. Z jiných zástupců česko-slovenské scény má do play-off nakročeno Deyvid „h4rn“ Benchev, jehož Bulharsko je zatím neporaženo.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.